Memur ve emekliye ek zam oranı belli oldu! Ek zam ne zaman yatacak?

Memur ve emekliye ek zam konusu henüz netleşmedi. Meclis'tetoplantı yeter sayısı olmadığından geçtiğimiz hafta ek zam yetişmedi. Peki, memur ve emekliye ek zam ne kadar ne zaman yatacak?

EKONOMİ 17.01.2022, 11:15
23
Memur ve emekliye ek zam oranı belli oldu! Ek zam ne zaman yatacak?
Memur ve emekliye ek zam konusu gündemdeki sıcaklığını koruyor. Emekli maaşları ek zam TBMM’de onaylanmıştı. Bu gelişme sonrası emekli ve memur ek zam ne zaman yatacak konusu merak edilmişti. Ocak ayında TÜİK enflasyon verisi doğrultusunda emekli ve memura zam yapılmıştı. Memur maaşları yattı fakat emekli maaşı ise yarından itibaren hesaplara yatmaya başlayacak. Bir diğer konusu ise memur ve emekliye ek zam oldu. Peki, emekli ek zam ne yatacak? İşte ek zam detayları…

Memur ve emekli ek zam içeren 18 maddelik kanun teklifinin ilk 9 maddesi 12 Ocak çarşamba günü kabul edildi. Daha sonra TBMM Genel Kurulu'nda toplantı yeter sayısı olmadığından ek zam geçtiğimiz haftaya yetişmemişti. Memur ve emekliye ek zam mesaisi 18 Ocak Salı günü TBMM’de başlayacak. Emekli maaşı 6 aylık enflasyon oranı sonrası Ocak 2022 tarihinde yattı. En düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL olurken gündeme emekliye ek zam meselesi geldi. Ek zam düzenlemesi de geçtiğimiz haftalarda Meclis’te onaylandı. Memurlar maaşları aldı fakat emekliler henüz maaş almadı. Emekli maaşı ise yarından itibaren hesaplara yatmaya başlayacak.

Emekli ve memura ek zam konusu ise dört gözle takip ediliyor. TBMM, memur ve emekliye ek zam konusunu ise bu hafta gündemine alacak. 18 Ocak’ta mesaiye başlayacak Meclis, 18 maddelik kanun teklifini yasalaştırmak için çalışma yapacak. Gelir ve aylık ödemesi yapılanlara 1500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 2 bin 500 liraya çıkarılacak.

TBMM’de görüşülecek memur ve emekliye ek zam kanun teklifi 18 maddeden oluşuyor. En düşük emekli maaşı 2 bin 500 liraya ulaşacak memurlara yüzde 2.5 zam yapılacak toplam zam da enflasyon farkıyla yüzde 30.95’e yükselmiş olacak.
Memur ve emekliye ek zam yapılan görüşmelerin ardından Meclis’ten geçerek önümüzdeki ay hesaplara yatmış olacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı