MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNİN ZAM PAZARLIĞI BAŞLADI

Memur-Sen Hatay İl Başkanı İsmail Bayrakdar, Kamu işveren heyeti ile tüm memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 6. dönem toplu sözleşme süreci öncesinde taleplerini açıkladı.

GÜNDEM 02.08.2021, 16:02
34
MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNİN ZAM PAZARLIĞI BAŞLADI

Başkan Bayrakdar, kamu personellerinin maaşlarının, toplu sözleşme ücretlerinin ve daha birtakım haklarının iyileştirilmesini içeren konularda bir basın açıklaması yaptı.

Defne İlçesi’nde bir restoranda gerçekleştirilen programa çok sayıda basın mensubu katıldı.

Bugün Kamu işveren heyeti ile tüm memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 6. dönem toplu sözleşme süreci başlıyor” diyen Bayrakdar, milyonlarca insanı ilgilendiren ve etkileyen bir teklif istediklerini vurguladı.

 “4 Milyona yakın kamu görevlisi ve 2 milyona yakın kamu görevlisi emeklisini aileleriyle birlikte 20 milyonu aşkın insanımızı doğrudan ilgilendiren ve etkileyen, sonuçları itibariyle ise; çiftçiyi, işçiyi, işsizi, sanayiciyi, esnafı, girişimciyi kısacası toplumun diğer kesimlerini de doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen Yeni Türkiye’yi yaşatacak, tavır ve teklifleri görmek istiyoruz. Mutabakatsızlıkla sonuçlanan 5. Dönem Toplu Sözleşme’ye benzer bir olumsuz sonucun tekrarlanmaması adına, masada uzlaşma temelli bakış açısının hakim olması için mücadele edeceğiz. Hakkın teminine, teslimine ve adaletin tesisine fırsat verilmesi adına çalışanların umudu toplu sözleşme masasıdır. Pandemi sürecinin neden olduğu küçülen ekonomi tehdidi sona erme eğilimindedir.

6. Dönem toplu sözleşme sürecinde masada temsilci bulunduran diğer 2 konfederasyona da toplu sözleşme sürecinde “Memur-Sen ile birlikte hareket etme” daveti yaptıklarının altını çizen Bayrakdar, “Davetimize olumlu cevap veren Kamu-Senle birlikte toplu sözleşme tekliflerine yönelik ortak çalışma gerçekleştirdik.”

Başkan Bayrakdar; “Memur-Sen olarak önceki Toplu Sözleşmelerde mutabakata vardığımız 40 maddeyi de kapsayacak şekilde 6. Dönem Genel Toplu Sözleşmeye ilişkin hazırladığımız 51’i Ortak toplamda 91 maddeyi teklif olarak sunuyoruz.” Dedi.

Öncelikle belirtmek isterim ki, Toplu Sözleşme Metninin Memur-Sen’in teklifleri çerçevesinde oluşması halinde; gelir dağılımında adaleti sağlama, istihdamda herkese güvence oluşturma, kariyer ve liyakat ilkelerine sadık kalma, emeğin hakkını ve hukukunu koruma, alın terinin karşılığını artırma, ekonomik büyümeyi maaşlara ve gelire yansıtma, 5. Dönem zararlarını tazmin etmeyi sağlama, kamuoyuna deklare edilen vaatleri yerine getirme, demokratik ve anayasal haklardaki sınırlamalardan kurtulma noktasında eksiksiz ve emsalsiz bir irade ve hukuk üretme imkânı kullanılmış olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı