Memurlar bir kez daha esnek çalışma istiyor

Pandemi sürecinde uygulanan kamuda esnek çalışma modeli, vaka sayılarının artması ile bir kez daha gündeme geldi.

EKONOMİ 11.04.2021, 04:35
11
Memurlar bir kez daha esnek çalışma istiyor
Büro-Memur-Sen pandemi sürecinde uygulanan esnek çalışma modelinin bir kez daha uygulamaya alınması için Cumhurbaşkanlığı’na resmi yazı göndererek başvuruda bulundu. Ülke genelinde artış gösteren Kovid-19’a dikkat çeken Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Artan vaka sayıları ve yoğun iş temposu nedeniyle kamu görevlilerimiz yüksek risk altındadır. Bunun için kamuda esnek çalışmaya yeniden dönülmelidir” dedi. Büro-Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, ülke genelinde vaka ve ölüm sayılarında büyük artış yaşandığına dikkat çekti. Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Vaka sayılarında her geçen gün büyük bir artış yaşanmakta. Kamu görevlilerimiz büyük bir sağlık riskiyle karşı karşıya. Birçok kurumda kamu görevlilerimiz hastalıkla mücadele ediyor. Tüm bu risklere karşı kamu görevlilerimiz büyük bir özveriyle işlerini yapmakta, milletimize hizmet etmektedir. Kamu görevlilerinin hayati riskleri nedeniyle en kısa sürede gerekli önlemler alınmalı ve kamuda esnek ve dönüşümlü çalışmaya geçilmelidir” dedi.

Yazgan, esnek ve dönüşümlü çalışma modeline geçilmesi ile salgının yayılım hızının azalacağını belirterek, “Vakalardaki bu hızlı artış özellikle yüksek riskli illerde çalışan kamu görevlilerimizde tedirginlik oluşturmaya başladı. Hizmet kolumuza bağlı kurumlarda iş yükünün yoğunluğu ve temasın kaçınılmaz olması nedeniyle risk oranı daha da artmakta. Yazdığımız resmi yazı ile esnek ve dönüşümlü çalışma modeline geçilmesi talebimizi ilettik. Gerekli makamlarla görüşmelerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

26 Ağustos 2020 ile 2 Mart 2021 tarihleri arasında uygulanan kamuda esnek çalışma modeli, son günlerde yaşanan vaka sayılarındaki artış ile bir kez daha gündeme geldi. Kamu personeli yaşanan artış dolayısıyla kamuda tekrar esnek çalışma modeline geçiş yapılmasını talep ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı