Merak ediliyordu! Asgari geçim indirimi AGİ kalktı mı? Bakan açıkladı

2022 asgari ücret rakamı sonrası gündeme gelen asgari geçim indirimi AGİ meselesi hakkında Bakan Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Bilgin, asgari geçim indirimi AGİ kalktı mı sorusuna cevap verdi.

EKONOMİ 08.01.2022, 11:40
19
Merak ediliyordu! Asgari geçim indirimi AGİ kalktı mı? Bakan açıkladı
AGİ, EYT, 3600 ek gösterge konusuyla ilgili son dakika açıklamalarda Bakan Vedat Bilgin’den geldi. Katıldığı canlı yayında konuşan Bilgin, Asgari geçim indirimi AGİ kalktı mı sorusuna da cevap verdi. CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik’in sorularına cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ‘artık AGİ iade etmediklerini’ söyledi.
2022 yılında asgari ücret 4 bin 253 lira oldu. Bununla beraber AGİ kalktı haberleri herkeste merak uyandırdı. Konuyla ilgili katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Bakan Vedat Bilgin, “Tüm çalışanlarımızın gelirlerini Asgari Ücret dışında bırakınca memurlara 300 TL'ye yakın ek yapmış olduk. O konular çok açık. Asgari geçim indirimi kalktı diye memurlarda çocuk parası vs bunlar AGİ kapsamında değil memur statüsüyle ilgili kanunla düzenlenmiş. Memurlar artış elde etti. Çocuk yardımı aile yardımından da mahrum olmadılar. Memurlara yüzde 31 civarı zam yapıldı. Enflasyonla ilgili rakam ortaya çıkınca 6 aylık zam yüzde 31 zam. Yıllık enflasyon yüzde 36. Temmuzda da zaten düzenleme yapılacak. Yüzde 3 puan refah payı artışı verildi.” dedi.

Asgari geçim indirimi AGİ kalktı mı sorusuna ise Bakan Bilgin şöyle cevap verdi:

3600 ek gösterge için tarih verdi: Polis, öğretmen, imam maaşı artıyor
“Asgari geçim indirimi ile ilgili AGİ konusunda vergi alınıyordu. Şimdi bir o vergiden vazgeçtik. Yani AGİ için ne vergi alıyoruz ne de vergi iade ediyoruz. Böylece artık AGİ iade etmiyoruz. Bu durumda işçinin çalışanın bir kaybı yok.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı