Meraktan e-devlet'e baktı; AKP'li olduğunu öğrendi!

Sakarya'da merak edip kontrol için e-devlete giren Mecit Yakupoğlu isimli vatandaş haberi olmadan AKP üyesi yapıldığını gördü.

SİYASET 13.07.2021, 21:30
6
Meraktan e-devlet'e baktı; AKP'li olduğunu öğrendi!
Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yaşayan Mecit Yakupoğlu, arkadaşlarıyla sohbet ettiği sırada herhangi bir siyasi parti üyesi olup olmadığını merak edip e-devlet üzerine kontrol edince kendi bilgisi dışında iki yıl önce AKP'ye üye yapıldığını öğrendi.  Yakupoğlu, üyeliğinin İstanbul AKP Kartal teşkilatı tarafından oluşturulduğunu söyledi.
Yakupoğlu bilgisi dışında yapılan işlemin ardından AKP'li yetkililerle de görüştüğünü belirterek süreci şöyle anlattı: 

Üye olduğunu öğrendiği anda üyeliğini hemen iptal ettirdiği ve ekran görüntüsü aldığını belirten Yakupoğlu, şöyle devam etti:

Yaşadığı durumu sosyal medya hesabından paylaşınca pek çok kişinin de benzer durumda olduğunu öğrenen Yakupoğlu, sosyal medya hesabının AK Parti Kaynarca teşkilatı tarafından engellendiğini de söyledi:

(ANKA)
“Geçtiğimiz günlerde arkadaşlarımla Serdivan’da bir çay bahçesinde otururken yeni anayasa paketinin yayınlanacağını, bu paket açıklanınca okumamız gerektiğini düşündük. Konu ‘Acaba bir siyasi partiye biz üye miyiz’ sorusuna geldi. Sonra bir arkadaşım e-devletten bakabileceğimi söyledi. Siyasi parti simgesine tıkladım e-devletten. 2019 2. Dönem Kaynarca AK Parti aktif üyesi olduğum yazıyordu. Sonra dedim ki ‘Bu imkansız’. 2019 2. Dönem Kaynarca AK Parti üyeliği ve ben yan yana gelecek şeyler değiliz.”
“Sakarya’da AK Parti’nin temsilcilerini, seçim koordinasyonu ile ilgilenenleri ve AK Parti Kaynarca ilçe teşkilatını etiketleyerek bir yazı yazdım ‘Bu hareket size yakışır’ tarzında bir not ile. Sonrasında AK Parti Kaynarca teşkilatından bir yetkili beni aradı. Kendisi kimlik bilgilerimle girdi; sistemden nerede, ne zaman ve kimin üye yaptığına baktı. Bana ‘Beyefendi sizin üyeliğiniz buradan değil, İstanbul Kartal temsilciliğinden oluşturulmuş’ dedi. Ben Kartallı değilim, İstanbul nüfusuna kayıtlı değilim. Kaynarca’daki AK Parti temsilciliğini geçtim, ben Kartal’daki temsilciliğin bile nerede olduğunu bilmiyorum. Ben o dönemde Karabük’te üniversitede okuyorum. Kartal neresi, Karabük neresi? Herhangi bir şekilde alakamız yok. Hadi diyelim biz kalktık, işimiz gücümüz yok Kartal’da üye olduk. Benim, diyorum ki; 2019’un ikinci döneminde yani hazirandan sonraki dönemde Kaynarca teşkilatına naklimi kim aldı? Ben nüfusa kayıtlıydım diyelim Kartal’da, -ki öyle bir şey yok, çocukluğumdan beri nüfusta Kaynarca ilçesine kayıtlıyım- benim Kartal’dan Kaynarca’ya naklimi kim aldırdı’ diyorum, ona cevap yok.”
“Sosyal medyada bu olayı paylaştıktan sonra Kaynarca AK Parti temsilciliğinden beni aradılar. Birkaç tane soru sordular. Bir gün sonra sosyal medya hesabımdan baktığımda Kaynarca AK Parti teşkilatı benim sosyal medya hesabımı engellemiş. Keşke engellemeseydiniz de karşılıklı oturup medeni insanlar gibi fikirlerimiz karşılıklı çatışsaydı da bir sonuca varsaydık.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı