Meral Akşener: Her konuşmamda Erdoğan’a aynı soruyu soracağım

TBMM’de, AK Parti ve İYİ Parti grup toplantısı’nı gerçekleşti. İYİ Parti lideri Meral Akşener Sinan Ateş’i hep gündeminde tutacaklarını belirterek, "Sinan Ateş’e kim kıydı?" diye sordu.

SİYASET 02.02.2023, 04:35
6
Meral Akşener: Her konuşmamda Erdoğan’a aynı soruyu soracağım
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurul görüşmelerine katılmayan milletvekillerine sert tepki göstererek, “Arkadaş burada görevini hakkıyla yerine getireceksin. Yerine getirmiyorsan, aldığınız maaşlar haramdır, bunu böyle bil” dedi.
İYİ Parti lideri Meral Akşener ise eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’i hep gündeminde tutacaklarını belirterek, “14 Mayıs’a kadar her konuşmamda Erdoğan’a aynı soruyu soracağım. Sayın Erdoğan, 38 yaşındaki genç bir akademisyene, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı’na Ankara’nın göbeğinde kim suikast düzenledi? Sinan Ateş’e kim kıydı? Katiller nerede saklanıyor?” ifadelerini kullandı.
AK Parti ve İYİ Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) haftalık grup toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulunurken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine değinerek, iktidara yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurul görüşmelerine katılmayan milletvekillerine sert tepki göstererek, “Grubumuzun maalesef Genel Kurul’da toplantılara katılmada sıkıntı yarattığını dün öğrendim. Bu beni üzmüştür. Bu millet, kendi kasasından, kesesinden maaşı veriyor. Bu maaşla birlikte vekil arkadaşlarımız bu görevi yapıyor. Ama Genel Kurul’da eğer yoklamalarda benim vekil arkadaşlarım bulunmazsa ki dün böyle oldu, bu millet sizlere hakkını helal etmez. Kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum. Bu sıradan bir olay değil. Eğer milletvekili adayı olmuşsan arkadaş burada görevini hakkıyla yerine getireceksin. Yerine getirmiyorsan, aldığınız maaşlar haramdır, bunu böyle bilin!” diye konuştu.

Millet İttifakı’nın açıkladığı Ortak Mutabakat Metni’ne de eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Bu masanın bizim yaptıklarımızı, hedeflerimizi, vizyonumuzu aşacak bir belge ortaya koyabilmesine de pek ihtimal vermiyoruz. Ama yine de ‘Ne yapmışlar’ bir bakalım dedik. Keşke bakmaz olaydık. Kendimiz adına ama bu partilere umut bağlayanlar adına gerçekten çok üzüldük.” Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik süreciyle ilgili şunları kaydetti: “İsveç, boşuna uğraşma. Sen benim mukaddes kitabım Kur’an’ın yakılmasına, yırtılmasına müsaade ettiğin sürece biz sizin NATO’ya girmenize ‘evet’ demeyiz. Finlandiya’nın NATO’ya girme konusunda bakışımız olumludur.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz ay Ankara’da öldürülen Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş ile ilgili Erdoğan’a sorular yöneltirken, “Ya makamının hakkını verip bu alçaklık karşısında dik duracaksın ya da katillerin karşısında boyun eğeceksin” diyerek “seçimini yap” çağrısında bulundu. Akşener, “14 Mayıs’a kadar her konuşmamda Erdoğan’a aynı soruyu soracağım. Sayın Erdoğan, 38 yaşındaki genç bir akademisyene, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı’na Ankara’nın göbeğinde kim suikast düzenledi? Sinan Ateş’e kim kıydı? Katiller nerede saklanıyor?” diye sordu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı