Meral Akşener: Hükümetten biri PKK'nın 6 milyon destekçisi var diyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

SİYASET 23.02.2021, 10:50
Meral Akşener: Hükümetten biri PKK'nın 6 milyon destekçisi var diyor
İYİ Parti Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan Meral Akşener, açıklamalarda bulunuyor. AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin'in çıplak arama sözlerine tepki gösteren Akşener, "Tecavüze, tacize uğrayan kadınlar için şikâyet süresi mi var, 3 iş günü içinde şikâyetçi olmayana namussuz mu diyeceksiniz." ifadelerini kullandı.İYİ Parti lideri Akşener, HDP'ye verilen oylara beddua okumasıyla gündeme gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye de tepki gösterdi. Akşener, "Kırmızı bültenle aranan kardeşinin ayağına devletin televizyonunu gönderip röportaj yapacaksınız. Sonra çıkıp sırf size oy vermiyorlar diye bu memleketin insanlarına bela okuyacaksınız. Yazıklar olsun. Evet, Titanik batıyor, farkındayız ama ne olursa olsun böyle çıkışlar yapamazsınız. Sırf gündem yaratmak için bu memleketin toplumsal dokusuna böyle zarar veremezsiniz. Böyle azgınlık, böyle izansızlık olmaz. Kendinize gelin. O densiz genel başkan yardımcısını da hemen görevden alın partinizde mümkünse insan görmeyeceği, eline mikrofon verilmeyeceği bir yere koyun." dedi.
Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Çok ilginç günlerden geçiyoruz. Bugünlerde Ak Parti’nin üst düzey kadroları milletimize tepeden bakan o çirkin tavırlarını, insanımızı sürekli kutuplaştıran o kirli zihniyetlerini teker teker dışa vurmaya devam ediyorlar. Bir Ak Parti milletvekili üstelik de kadın bir milletvekili çıktı Ak Parti’ye göre onurlu kadının tarifini yaptı. Tacize, tecavüze, utanmazlığa maruz kalan kadınlar için, utanmadan onurlu kadın bir sene beklemez ertesi gün şikayet eder dedi. Yani bu arkadaş diyor ki tacize, tecavüze uğrayan kadın susuyorsa susmak zorunda kalıyorsa onursuzdur. Aradan zaman geçtikten sonra konuşuyorsa yine onursuzdur. Milletin vekili olduğunu iddia eden bir insanın sözlerine bakar mısınız? Bir iktidarın milletinden nasıl uzaklaştığına bakar mısınız? Şu utanmazlığa bakar mısınız? Gerçekten ibretlik. Bu arkadaşların siyaset anlayışında makbul olan liyakat değil cehalet olduğundan özellikle bilmedikleri anlamadıkları konularda üst perdeden konuşmayı marifet sayıyorlar. 
HÜKÜMETTEN BİRİ ÇIKIP DÜNYAYADA PKK'NIN 6 MİLYON DESTEKÇİSİ VAR DİYOR: Aynı zihniyetin çok acı bir başka yansımasına da bir Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı’nın akıl almaz sözleriyle şahit olduk. Bu yönetici çıktı bu ülkenin 6 milyon vatandaşına Allah belanızı versin dedi. Milletine bela okuyan bir siyasetçi. Bu Türk siyasi tarihinde bir ilk. Bu Türk siyasi tarihinde utançla hatırlanacak bir terbiyesizlik. Nereden nereye geldi Türkiye, değil mi? Dün kendinden olmayana terörist diyen bu zihniyet bugün işi iyice abartıp kendine oy vermeyene bela okur hale geldi. Bir yandan APO’nun mektubunu okutturup el birliğiyle teröriste güzellemeler yapacaksınız. Kırmızı bültenle aranan kardeşinin ayağına devletin televizyonunu gönderip röportaj yapacaksınız. Sonra çıkıp sırf size oy vermiyorlar diye bu memleketin insanlarına bela okuyacaksınız. Yazıklar olsun. İşin en acısı da ne biliyor musunuz? Bu şımarık, bu şuursuz davranışlarla, bölücü teröre hizmet ettiklerinin farkında bile değiller. Terör örgütünün yöneticileri şu an sırıtarak el ovuşturuyorlardır. Düşünsenize hükümetten biri çıkıp dünyaya PKK’nın 6 milyon destekçisi var diyor.
İşte size Ak Parti’nin devlet yönetimi anlayışı. İşte size Ak Parti yöneticilerinin gerçek yüzü. Çıktığım her televizyon programında her konuşmamda defalarca söyledim. Bu memleketin hiçbir vatandaşı herhangi bir partinin kulu, kölesi, marabası değildir. Oy vermek bir vatandaşlık hakkıdır ve kimse oy verdiği partinin politikalarından sorumlu değildir. Seçim olur milletimiz önündeki seçeneklerden birine oyunu verir ama sırf vatandaşlık hakkını kullandı diye kimseye suçlu muamelesi yapamazsınız. Böyle devlet yönetilmez.
Buradan başta Sayın Erdoğan’ı ve partisinin yöneticilerini ciddiyete ve sorumluluklarının farkına varmaya çağırıyorum. Evet, işler sizin için kötüye gidiyor biliyoruz. Evet, ateş bacayı sarmış, panik halindesiniz görüyoruz. Evet, Titanik batıyor farkındayız ama ne olursa olsun böyle çıkışlar yapamazsınız. Sırf gündem yaratmak için bu memleketin toplumsal dokusuna böyle zarar veremezsiniz. Böyle azgınlık, böyle izansızlık olmaz. Kendinize gelin. O densiz genel başkan yardımcısını da hemen görevden alın partinizde mümkünse insan görmeyeceği eline mikrofon verilmeyeceği bir yere koyun.
Bu Cumhuriyet kolay kurulmadı. Ödenen bedelleri hatırladıkça, saygı duymak için o kadar çok nedenimiz var ki. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere cumhuriyete giden yolun taşlarını döşeyen kahramanlarımızı bir kez daha saygı rahmet ve minnetle anıyorum.
Cumhuriyetimiz, bütün kurumlarıyla, her bir vatandaşıyla çok büyük bir hazinedir ve bu hazinenin kıymetini bilmek de öyle lafla olmaz. Sahip çıkacaksın. Değerlerine, varlıklarına, kaynaklarına sahip çıkacaksın. Toprağına, bayrağına insanına sahip çıkacaksın. Hukukuna, demokrasisine, kurumlarına sahip çıkacaksın. Askerine, polisine, öğretmenine sahip çıkacaksın. Çiftçisine, esnafına, memuruna sahip çıkacaksın. Emeklisine, çalışanına, işsizine sahip çıkacaksın. Kadınına, gencine, çocuğuna sahip çıkacaksın. İşte o nedenle ülkeyi yönetenler 100 yıl önce yedi düvelin işgali altındaki bir yurtta bugün her makama ulaşabiliyor her imkandan dilediğince faydalanabiliyorsa bunu sağlayan Cumhuriyet’le ve onun değerleriyle kavga etmeyecek.
Biliyorsunuz, Gara’daki 16 şehit verdiğimiz kahreden olayın ardından milletimizin gerçekleri bilme hakkı olduğunu dile getirmiştik. Milletimizin bu hakkını hatırlatınca, devlet ciddiyetiyle gereğini yapmak yerine sözlerimizi devlete yapılmış bir saldırı olarak lanse ettiler. Talebin muhatabı ülkeyi yöneten hükümetti. Oysa onlar, muhatabı devlet saydılar. Çünkü kendilerini devlet sanıyorlar. Bakın, bu vesileyle önemli bir gerçeğin altını çizeyim. AK Parti ve matruşka gibi iç içe geçtikleri çeşitli boyutlardaki ortakları, devlet değildir. Devlet kanundur, devlet kurumdur. Siyasetçiler gelir geçer, Türk Devleti, Ebed Müddettir. O nedenle her geçen gün eriyen partilerinin, seçim kazanma stratejilerine devlet politikası denmez.
Çünkü, partizanlıkla devlet, tamamen farklı şeylerdir. Devletin yasaları vardır. Bu yasalara uyduğunuz sürece, hükümet olarak, ancak devletin bir organı olursunuz. Hükümet olarak eylemlerinizi, sözlerinizi yasa yerine koyamazsınız. Parti trolü gibi hareket eden atanmışlarınızın, abuk sabuk sözlerini devlet aklı diye satmaya çalışamazsınız.
Uyguladığınız her saçma sapan politikayı da, “devlet politikası olarak” meşrulaştıramazsınız. Yönetenlerin beceriksiz olması, devleti beceriksiz yapmaz. Yönetenlerin ciddiyetsiz olması, devleti ciddiyetsiz yapmaz. Yönetenleri kötü oluşu, devleti kötü yapmaz. Kurumların parti organı gibi davranması, devleti Ak Partili yapmaz. Makbul vatandaş olabilmenin tek şartının, Ak Parti’yi desteklemek sanılması devletin değil, iktidardaki partinin ne kadar sorunlu olduğuna ve devleti ne derece tahrip ettiğini gösterir. Bu kadar basit. İşte o nedenle, ibretle görüyoruz ki Sayın Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye, maalesef büyük bir yönetim krizi yaşıyor. Sözün özü, Ak Parti iktidarı Türkiye’yi yönetemiyor.
Hep söylüyorum Türkiye’nin kaynakları var. İmkanları var. Zengin, güçlü ve mutlu bir ülke olmak için çok büyük bir potansiyeli var ama doğru yönetilirse. Doğru yönetim, Sayın Erdoğan’ın sınıfta kaldığı birçok konunun yanında aynı zamanda ülkemizin kaynaklarının, nasıl ve kim için harcandığıyla ilgilidir. Bakın, ilk günden bu yana ısrarla takip ettiğimiz, her fırsatta gündeme getirdiğimiz bir konu var. İşsizlik bu kadar artarken, esnafımız siftah yapamaz halde, kapısına kilit vururken, çalışanlarımız ve emeklilerimiz enflasyona ezdirilirken,
Türkiye’yi o beş müteahhidinize mahkum etmeyin diyoruz. Yolcu garantileriyle milletin hazinesini yağmalatmayın diyoruz. Millete, dövizini liraya çevir derken, o beş müteahhite dövizle ödeme yapmayın sözleşmeleri gözden geçirin diyoruz ama onlar ne yapıyor? Türk milletinin hazinesinden milyarlarca lirayı gözlerini kırpmadan, eşe dosta yandaşa dağıtıyorlar.
Millete hepi topu, “53 milyar lira destek olduk” diye övünürken o beş müteahhide bunun kat kat üstünde garanti parası ödüyorlar. Nihayet geçtiğimiz hafta, iktidar, pandemiyle daha da artan ekonomik krizin farkına varabildi. Farkına vardı varmasına da, bilin bakalım ne yaptı? Kendi esnafının feryadını duymayıp Japon esnaf zorda” diye haber yapan bu zihniyetin patronu, düşündü taşındı, geliri azalan müteahhidinin yardımına koştu.
Havalimanlarını işleten şirketlerin, 2020 yılı içinde düzenlenen, ve vadesi 31 Ocak'a ötelenen faturalarının iptaline karar verdi. 2021-2022 dönemine ait kira bedellerinin de, 2 yıl boyunca, yüzde 50 indirimli uygulanmasına karar verdi. Mesela, yıllık 1 milyon 300 bin yolcu garantisi verdiği havaalanını sadece 7 bin 235 yolcu kullanınca, milletin kesesinden 60 milyon lira ödeyen iktidar bununla da yetinmeyip, fatura iptal edip, kirada indirim yaptı.
Beş bin lira, 10 bin lira, kira ödeyen esnafımıza, 750 lira kira yardımı yapan iktidar bu kararla, o beş müteahhidine milyarlarca liralık kıyak yaptı. Yine milletini duymadı, yine esnafını görmedi, yine işsiz insanlarını düşünmedi…
Sayın Erdoğan millete gelince, cebinde akrep var. Müteahhidine gelince, buyur dükkan senin diyorsun. Devletin, o beş müteahhitten alacağı milyarlarca liralık kiradan vazgeçiyorsun ama utanmadan yokluk çeken milletimin kafasına çay atıyorsun. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Seni o makamlara getiren, o kodamanlar değil, millettir millet. Senin artık milletimize verecek bir şeyin kalmadı. Bunu kabullen artık.
İktidar olmayı, partinin ve şahsi iktidarının, ömrünü uzatmak zanneder oldun. Oysa bir iktidarın amacı, partisinin ve şahsının iktidar ömrünü uzatmak değil kendisine her türlü makamı, her türlü imkanı veren milletine, hizmet etmek olmalıdır. Saraya kapanmış, milletine yabancılaşmış bir siyasetin, sonu gelmiş demektir. Siyaset tarihi, millet komşusuna gidemezken, Ay’a gidiyoruz diyen hayal tüccarlarının, hazin sonlarıyla doludur. Algı karın doyurmuyor Sayın Erdoğan. Siyaset iletişimiyle ay sonu gelmiyor. Yapay gündemler faturaları ödemiyor. Karar mercii millettir. Karar mercii, yalnızca millettir ve sen bu kafayla gitmeye devam edersen bu cefakar millet, seni sandıkta Ay’a değil, eve gönderecek haberin olsun.
Türkiye’yi yönetenlerin işi, yarım akıllarıyla, ülkemizin potansiyeli önünde engel olmak değil her bir vatandaşının işiyle, gücüyle, sorunlarıyla ilgilenmek, çözüm bulmaktır. Ülkemizdeki dezavantajlı gruplar içinse, sorunlar maalesef daha da büyük. Mesela engelli vatandaşlarımız, iş fırsatlarından, kent mimarisine kadar birçok alanda sorun yaşıyorlar. Bakın, Türkiye’de görme engelli, ortopedik engelli, işitme engelli milyonlarca vatandaşımız yaşıyor. Resmi kayıtlara göre 2 buçuk milyon, bağımsız araştırmalara göre ise, 9 milyona yakın engelli vatandaşımız var. Biz bu insanlarımıza engelli diyoruz. Ancak biraz yakından bakınca, kendilerini dinleyince görüyoruz ki engelleri yaratan aslında idareciler.
Ülkemizin, şehirlerimizin, sokaklarımızın, hepimizin ortak yaşam alanı olduğunu unutuyoruz. Aslında engel olan bizleriz. Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’ne de imza atılmış, ama adım atılmamış. mTanıdık geliyor mu? Aynı İstanbul Sözleşmesi’nde olduğu gibi. Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesine imza atıyorsan, bunun gereğini yapacaksın. İmza attığın sözleşmenin, tek bir maddesini bile es geçmeden, gerekenleri harfiyen uygulayacaksın.
Devlet ciddiyeti, bunu gerektirir. Maalesef hemen her alanda gördüğümüz ciddiyetsizliği, Engelli Hakları Sözleşmesi’nde de görüyoruz.  İşte o nedenle, bu hafta Milletin Kürsüsü’nde engelli bir kardeşimizi ağırlayacağız. Engellerin yıkamadığı, yıldıramadığı, vazgeçiremediği Aysun Karaemir, engelli vatandaşlarımızın sesini Türkiye’ye duyuracak. Meclisin televizyonu, sesini kesmeye çalışsa da, o gür sesi herkes duyacak. Buyur Aysun kardeşim, söz de kürsü de senindir.
Ayrıntılar geliyor…

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı