Meral Akşener net konuştu: Sığınmacıların gideceği tarihi açıkladı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de yapılan canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

SİYASET 26.05.2023, 10:15
1
Meral Akşener net konuştu: Sığınmacıların gideceği tarihi açıkladı!
AK Parti'nin Meclis çoğunluğuna işaret ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda cumhurbaşkanı seçilmesi halinde denge ve denetlemenin sağlanacağını belirten Akşener, "Özellikle AK Parti'li seçmenler, Sayın Erdoğan'ı çok sevenler bu seçimde Sayın Kılıçdaroğlu'na oy versinler ki biz parlamenter demokrasiye geçiş yapalım ve artık şu rövanş işinden vazgeçelim, Türkiye Cumhuriyeti kuruluş ayarlarına dönsün." şeklinde konuştu.
Akşener, 14 Mayıs'taki seçim sonuçlarına ilişkin bir soru üzerine, birinci turda seçimi kazanacaklarına samimiyetle inandığını ancak başarılı olamayınca bu durumun nedenlerini ele aldıklarını ifade etti.
Kara propaganda ve iftira iddialarıyla ilgili olarak kendilerine yönelik "teröre destek verdikleri" yönünde montaj videoların hazırlandığını ve tuzaklar kurulduğunu belirten Akşener, ikinci tur oylamanın bir "referandum" niteliği taşıdığını vurguladı.
Özdağ'ın parti içerisindeyken de sığınmacılar konusunda hassas olduğunu ve bu konuda çalışmalar yaptığını dile getiren Akşener, şunları söyledi:

"Eğer seçimi kazanırsak, eylül ayından itibaren başlayarak 2 yıl içerisinde sığınmacıları tamamen Suriye'ye göndereceğiz. Bu, 6 siyasi parti arasında ortak politika metninde de yer aldı. Sayın Özdağ, bunu 1 yılda gerçekleştirmeyi önerdi. Dolayısıyla benim açımdan bir sorun yok, bu hedef 1 yıl içinde de gerçekleştirilebilir. Bu konuda ay ay, sayı sayı yazıp ciddiyetle çalıştığımız bir konu. Bu konuda hemfikiriz, çünkü sığınmacılar demografik yapıyı bozuyor. Zaten entegrasyon da mümkün değil, bu kadar çok insan için bunu yapmak mümkün değil."

"Emeklilere Kurban Bayramı öncesi hesaplarına 15 bin lira ödeme yapılacak. Tüm bu gelişmelere bakıldığında, emeklilerden gençlere, kadınlardan erkeklere, herkesi sandığa davet ediyorum. Mutlaka oy kullanmaya gelin ve 13. Cumhurbaşkanınızı Sayın Kılıçdaroğlu olarak seçmek için oy kullanın."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı