Son Dakika

Meral Akşener: Refah-Yol’un bakanı olmaktan gurur duyuyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda “Çocuklarımızın onuru, mesleğimizin onuru için uyarıyoruz” yaka kartıyla kürsüye çıkarak, öğretmenlerin sorunlarına değindi.

SİYASET 03.11.2022, 07:55
1
Meral Akşener: Refah-Yol’un bakanı olmaktan gurur duyuyorum
Öğretmenlerin, sendikaların aldığı karar doğrultusunda bugün bir günlük iş bırakma eylemi yaptığını aktaran Akşener, “Keşke, böyle bir eyleme gerek olmasaydı. Keşke AK Parti öğretmenlerimizin taleplerini dikkate alıp gereğini yapsaydı. Ama maalesef memurdan emekliye, çiftçiden esnafa ve asgari ücretlilerimize kadar tüm dertli vatandaşlarımızı görmezden gelen iktidar, zor durumdaki cefakâr öğretmenlerimizi de yok saymayı tercih etti” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “ Türkiye Yüzyılı” tanıtım toplantısına değinen Akşener, şunları söyledi: “Sayın Erdoğan, geçen hafta bir vizyon belgesi tanıttı. Aslında biz de ilk başta heyecanlanmıştık. ‘Herhalde, bay kriz ve arkadaşları sonunda hamaseti bırakıp bizimle vizyonla, projeyle, icraatla yarışmaya karar verdiler’ demiştik. Ama heyhat, yine hüsran, yine hayal kırıklığı. Vizyon diye yerine getirilmemiş bayat vaatlerini yeniden ambalajlayıp servis etmeyi tercih etmişler. 20 yıllık bir iktidarın sonunda vizyon diye pazarlanan bir vizyonsuzluk vesikası. İktidarının 20’nci yılında 20 yıl önceki vaatlerini tekrarlayan bir iktidar, bizden başka hiçbir millete nasip olmadı. Buradan çevresindekilere seslenmek istiyorum; lütfen biriniz Sayın Erdoğan’a 20 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatsın. Bu şekilde gülünç duruma düşmek bir Cumhurbaşkanı’na hiç yakışmıyor.”
Grup toplantısı çıkışında bir basın mensubunun, medyada yer alan Refahyol hükümetine yönelik sözlerini sorması üzerine Akşener, “Gerçekten dehşet, Sayın Erdoğan adına üzüldüm, ona çok acıdım. Bu tam bir zekâsızlık örneğidir. Gazeteciliğin, haberciliğin ‘haber namustur’ diye bir mottosu vardır. Bunların her birinin ortadan kalktığı iş bu. Orada ben diyorum ki ‘Refahyol’la Anavatan Partisi’nin koalisyonunu yıktık.’ Yerine ne kurulmuş kardeşim? Refahyol kurulmuş. Peki nasıl oluyor da ben Refahyol’u yıkıyorum ve o arada da Refahyol’un içişleri bakanı olarak oradayım. Konuşmaya gittiğimiz konu da Susurluk meselesi. Böyle bir zekâsızlığa gerçekten inanamıyorum. Böyle bir zamanda, böyle bir şekilde ortaya konmasına hayret ediyorum. İyi ki Refahyol’un kurulmasını sağlamışım, iyi ki Refahyol’un kurulmasına vesile olmuşum. Çünkü 28 Şubatçılar çerçevesi içinde yıkılıncaya kadar Türkiye’nin ekonomisine, ahlakına Türkiye’nin yönetimine son derece önemli katkıları olan bir iktidardı. O iktidarın da bakanı olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı