Meral Akşener’den ‘RP-ANAP koalisyonunu ben yıktım’ sözlerine açıklık

Meral Akşener, 25 yıl önce 32. Gün'de “Refah Partisi-Anavatan koalisyonunu ben yıktım" sözlerine ilişkin, "Yerine ne kurulmuş, Refah-Yol kurulmuş. İyi ki Refah-Yol’un kurulmasını sağlamışım.” dedi.

GÜNDEM 02.11.2022, 15:25
8
Meral Akşener’den ‘RP-ANAP koalisyonunu ben yıktım’ sözlerine açıklık
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün sosyal medyada dolaşıma giren ve 25 yıl önce Mehmet Ali Birand'ın 32. Gün programının reklam arasında söylediği “İşini beceremeyen insanları siz taşıyabilir misiniz? O soruyu hiç sormadılar. Ben Kadın Kolları Genel Başkanlığı’mda 8 ayda 45 il gezmişim. Refah Partisi-Anavatan koalisyonunu ben yıktım, kadınlarla yıktım. Ben iyi bir örgütçüyüm. Hedefim teşkilatta yürümekti. Bakanlık da oradan çıktı.” sözlerinin yer aldığı videoyla ilgili bugün açıklama yaptı. Akşener, “Gerçekten sayın Erdoğan adına çok üzüldüm. İyi ki de o Refah-Yol’un kurulmasını sağlamışım, iyi ki Refah-Yol’un kurulmasına vesile olmuşum çünkü 28 Şubatçılar çerçevesi içinde yıkılıncaya kadar Türkiye’nin ekonomisine, ahlakına, yönetimine son derece önemli katkıları olan bir iktidardı, o iktidarın da bakanı olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün TBMM’de; partisinin grup toplantısının çıkışında, dün sosyal medyada dolaşıma sokulan Refah Partisi-Anavatan Partisi’nin 1996 yılında olası bir koalisyonuna ilişkin yıllar önce gazeteci Mehmet Ali Birand’ın 32. Gün programının reklam arası sırasında sohbet esnasında yaptığı değerlendirmenin sorulmasına cevap verdi.Meral Akşener, şöyle konuştu:
“Ben gerçekten sayın Erdoğan adına üzüldüm ona da çok acıdım. Bu bir tam zekasızlık örneği. Bu arada gazeteciliğin, haberciliğin sizler tarafından söylenen ve benim de çok beğendiğim bir mottosu var; o da haber namustur diye. Şimdi bunların her birinin ortandan kalktığı iş bu. Orada ben diyorum ki Refah Yol ile Anavatan Partisi’nin koalisyonunu yıktık. Yerine ne kurulmuş kardeşim? Refah-Yol kurulmuş. Peki nasıl oluyordu ben Refah-Yol’u yıkıyorum ve o arada da Refah-Yol’un İçişleri Bakanı olarak oradayım, konuşmaya gittiğimiz konuda Susurluk meselesi…Böyle bir zekasızlığa gerçekten inanamıyorum. Böyle bir zamanda ortaya konmasında hayretler içindeyim. Gerçekten sayın Erdoğan adına çok üzüldüm. İyi ki de o Refah-Yol’un kurulmasını sağlamışım, iyi ki Refah-Yol’un kurulmasına vesile olmuşum çünkü 28 Şubatçılar çerçevesi içinde yıkılıncaya kadar Türkiye’nin ekonomisine, ahlakına, yönetimine son derece önemli katkıları olan bir iktidardı, o iktidarın da bakanı olmaktan gurur duyuyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı