Mercedes'den devrim gibi karar! Sadece elektrikli araç üretecek

Elektrikli araçlara en büyük yatırımı yapan geleneksel araç üretici firmaların başında gelen Mercedes yeni kararı ile çok konuşulacak gibi. Mercedes aldığı kararla sadece elektrikli araç üretecek.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 30.07.2021, 19:25
8
Mercedes'den devrim gibi karar! Sadece elektrikli araç üretecek
Tesla'nın başlattığı elektrikli araç furyası tam hızda yayılmaya devam ediyor. Aslında 1800'lerin sonlarında oldukça yaygın olan elektrikli araçlar batarya sorunundan dolayı kendisinden bekleneni verememiş 1900'lerin başlarında tamamen içten yanmalı motorlara teslim olmuştu
Şimdi ise teknolojinin gelişmesiyle batarya çok büyük yol kat etmiş durumda. Tesla yeni nesil bataryaların hem çok güçlü hem de çok uzun mesafeler kat ettiğini tanıtımını yaptığı araçlarla çok güzel bir şekilde kanıtladı.

Bugünlerde ise Mercedes cephesinden gelen bir açıklama duyan herkesi şaşkınlığa uğrattı. Benzinli motorun mucidi sayılan Mercedes artık yeni benzinli motor geliştirmeyeceğini, sadece var olanlar ile devam edeceğini duyurmuştu. Şimdi yaptığı açıklama ise neden benzinli motor üretmeyeceğini açıklamış oldu. Mercedes aldığı bu kararla elektrikliye geçiş sürecini oldukça hızlandıracağını açıklamış oldu.
Halihazırda EQB, EQC, EQS ve EQT gibi elektrikli araç modelleri bulunan Mercedes bu modellerin satışından oldukça memnun kalmış gibi. 2025 yılında üretim adedinin %50'sinin elektrikli olacağını duyuran Mercedes 2030 yılında ise artık üretiminin tamamını elektrikli araç üretimine ayıracağını duyurdu. Firma bunun için 2030 yılına kadar tam 40 milyar Euro gibi bir yatırım yapmayı planlıyor.

Tabi ki böyle bir amaç büyük bir batarya tesisi yatırımlarını da beraberinde getirecektir. Firmanın halihazırda ortaklarıyla birlikte 9 adet batarya üretim tesisi bulunuyor. Yakın bir gelecekte 8 adet daha devasa çapta batarya üretim fabrikası açmayı planlayan Mercedes bu tesislerde üretilmesi planlanan yeni nesil bataryalar halihazırdaki tüm binek ve ticari araçlarının %90'ına uyumlu hale geleceğini açıkladı.
Mercedes CEO'su Ola Källenius bu konuda önümüzdeki 10 yıl içinde elektrikli araçların kırılma noktasının gerçekleşeceğini ve bu gerçekleştiğinde Mercedes'in bu konuya hazır olmasını istediklerini belirtiyor. Böylece firma Nokia ve Kodak gibi yeniliklere ayak uyduramayıp yok olan bir firma olmaktan kurtulmayı planlıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı