Merkel: Rusya'ya karşı ortak hareket edeceğiz!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği Liderler Zirvesinde Rusya'ya karşı birlikte ve koordineli hareket etme konusunda anlaştıklarını söyledi.

DÜNYA 25.05.2021, 21:30
6
Merkel: Rusya'ya karşı ortak hareket edeceğiz!
AB Liderler Zirvesinin ardından bir açıklama yapan Merkel, Rusya'ya ilişkin iyi bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Merkel, Haziran'da yapılacak AB Liderler Zirvesine kadar Rusya'ya ilişkin AB Komisyonu'nun bir rapor hazırlayacağını söyleyerek, "Rusya'nın siyasetine birlikte ve koordineli bir şekilde reaksiyon göstermemiz gerektiği konusunda mutabık kaldık. Ne tür bir ilişki tasavvur ettiğimize dair ortak bir anlayış geliştirmek de önemlidir. Bu tartışma haziranda yapılacak zirvede devam edecek" dedi.

Merkel, Belarus'a bomba ihbarıyla indirilen uçakta gözaltına alınan muhalif gazeteci Roman Protaseviç'in derhal serbest bırakılması istedi. Almanya Başbakanı, Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonunun da bu konuda acil bir inceleme yapmasını istedi. Merkel, AB dışişleri bakanlarından da yaptırım listesini genişletmelerini ve başka ekonomik yaptırımlar uygulama kararı almalarını istediklerini aktardı.

Merkel, Belarus hava yolu şirketlerinin AB hava sahasında uçmayı yasakladıklarını, Avrupalı hava yolu şirketlerinin de Belarus hava sahasını kullanmalarından kaçınmalarını talep ettiklerini anımsattı.
Merkel, ancak Rusya Devlet Başkanı Vladirmir Putin ile görüştüğünde bu konuyu gündeme getireceği belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı