Merkez Bankası Başkanı'ndan doları bitirecek açıklama

Yatırımcılarla bir araya gelen gelen Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Türk Lirası'na yönelişe ve rezervlerin güçlenmesine dikkat çekti.

EKONOMİ 01.09.2021, 19:20
16
Merkez Bankası Başkanı'ndan doları bitirecek açıklama
Merkez Bankası Başkanı(TCMB) Şahap Kavcıoğlu yatırımcılarla bir toplantı düzenledi. Merkez Bankası Başkanı iş dünyası ile bir araya geldiği toplantıda ekonomik gelişmelere değindi.
Reuters'in verdiyi bilgiye göre, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu zirve sırasında Türk Lirası'nın güçlenmesine ve Merkez Bankası rezervlerinin güçlenmesine dikkat çekti.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu TL ve rezervlerle ilgili şu mesajları verdi:
Nisan- ağustos döneminde swap anlaşmaları, cevherden altın alımları, reeskont kredileri ve zorunlu karşılık adımlarının katkısı ile brüt rezervlerimiz artmaya devam etti.
Dış denge ve döviz rezervlerimizdeki iyileşme öngörülerimiz ile uyumlu seyretmektedir.
Rezervlerimiz 85-90 milyar ABD doları seviyelerinden yaklaşık 30 milyar ABD doları artışla 115-120 milyar ABD doları bandına gelmiştir.

Mart ayına göre TL mevduat 200 milyar TL'ye yakın artarken, yabancı para mevduat sabit fiyatlarla oldukça sınırlı yükselmiştir.
Son dönemde yabancı para mevduatta görülen yükseliş, ihracattaki güçlü seyir, turizmde görülen toparlanma ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız kanalı ile sisteme döviz ve efektif girişi nedeniyle gerçekleşirken, TL mevduat artışı güçlü şekilde sürmekte.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı