Son Dakika

Merkez Bankası’nda gece yarısı iki başkan yardımcısı görevden alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam saatlerinde Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'yla görüşmesinin ardından bu gece Merkez Bankası'nın iki başkan yardımcısı ve PPK Üyesi görevinden alındı.

EKONOMİ 14.10.2021, 01:30
1
Merkez Bankası’nda gece yarısı iki başkan yardımcısı görevden alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen, Dr. Uğur Namık Küçük görevden alındı. Görevden alınanlar arasında Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş da yer aldı.
14 Ekim 2021 Tarihli ve 31628 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karara göre, Merkez Bankası iki başkan yardımcısı ve bir PPK Üyesi görevinden alındı.
Aynı kararla başkan yardımcılığına Taha Çakmak getirilirken, Prof. Dr. Yusuf Tuna da Para Politikası Kurulu Üyesi olarak atandı.
Görevden almalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu kabul ettikten saatler sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.
İngiliz Reuters haber ajansı geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şahap Kavcıoğlu'ndan 'soğuduğunu' iddia eden bir haber yayınlamıştı. Ajansın Ankara'daki kaynaklarına dayandırdığı belirtilen haberde, Erdoğan'ın 7 ay önce göreve getirdiği Kavcıoğlu’na “güvenini kaybetme aşamasına geldiği, son haftalarda iletişiminin de belirgin şekilde azaldığı” iddia edilmişti. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı