Mersin Büyükşehir Belediyesi ikinci ‘Çocuk Sokağı’nı açtı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Dünya Kız Çocukları Günü’nde ilkini açtığı ‘Çocuk Sokağı’na bir ikincisini daha ekledi.

AİLE 23.11.2022, 12:10
2
Mersin Büyükşehir Belediyesi ikinci ‘Çocuk Sokağı’nı açtı
Kuzeykent Mahallesi 3169 Sokak’ta yer alan Çocuk Sokağı’nın açılış kurdelesini çocuklar kesti. Sokakta kurulan sahnede çocuk zumbası, tahta bacak gösterisi ve sihirbazlık gösterisi ile baloncuk şov yapıldı. Çocuklara patlamış mısır ikramının ardından boyama kitabı, topaç ve balon hediye edildi.
Çocuk sokakları ile Mersinli çocukların teknolojinin olumsuz etkilerinden zarar görmeden, bilgisayar ve telefona bağımlı olmadan büyümelerini sağlamak hedefleniyor. Yaşama geçirilen proje ile çocuklar arasındaki olası ayrımcılık ya da zorbalığın, paylaşmayı ve iş birliğini öğreten sokak oyunları ile önlenmesi de amaçlanıyor.
Çocukları dijital ortamdan, betonarme yapıların içerisinden sokağa taşımak, onların eğitimlerine destek vermek, yaşadıkları mekanlara ait olduklarını hissettirmek, birbirleriyle iletişim duygularını arttırmak adına bu projeyi yaşama geçirdiklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Aile ve Çocuk Şube Müdürü Özay Öztürk, “Geleneksel çocuk oyunlarını çocuklara öğretmek, hatırlatmak, yaşatmak ve eğitimlerine katkı vermeyi amaçlıyoruz. Burada 14 çocuk oyunu sergilendi. Arkadaşlarımız çocuklarımıza bu oyunları öğrettiler. Bu sokak trafikten uzak, güvenlik kameraları olan bir ortam. Bu tür sokakları buldukça ve talep geldikçe, projeler devam edecek” diye konuştu. 
Çocuklardan Zelal Keskin ise “Öncelikle Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Çok güzel oyunlar oynadık, çok eğlenceliydi. Buraları çok beğendik. Balonlar, topaçlar dağıttılar” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı