Mescid-i Aksa’da teravih sevinci

Aksa, buruk da olsa müminlere kavuştu… Siyonist İsrail’in işgali altındaki Filistin’de bu Ramazan özlenen anlar yaşandı.

DÜNYA 05.05.2021, 04:35
10
Mescid-i Aksa’da teravih sevinci
Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’da geçen yıl Kovid-19 salgını bahanesiyle teravih namazları kılınamamış, sadece Harem-i Şerif görevlileri teravih kılmıştı. Bu yıl ise Siyonist İsrail’in saldırı ve provokasyonları ile devam eden Ramazan’da ilk kez Mescid-i Aksa’nın avlusu müminlerle doldu. Filistinli Müslümanlar, iftar vaktinde de Mescid-i Aksa’nın avlusunda kurulan yer sofralarında oruçlarını açtı. 
Siyonist İsrail’in işgali altındaki Filistin’de bu Ramazan özlenen anlar yaşandı. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’da geçen yıl Kovid-19 salgını bahanesiyle teravih namazları kılınamamıştı. Bu yıl ise Siyonist İsrail’in saldırı ve provokasyonları ile geçen Ramazan’da ilk kez Mescid-i Aksa’nın avlusu müminlerle doldu.
Kudüs İslâmi Vakıflar İdaresi’nden 23 Şubat’ta yapılan yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa’nın Ramazan ayı boyunca ibadete açık olacağı belirtilmişti. Kudüs’teki Müslümanlar, Teravih namazı için Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa avlusunda bir araya geldi.
Filistinli Müslümanlar, iftar vaktinde de Mescid-i Aksa’nın avlusunda kurulan yer sofralarında oruçlarını açtı. Bazı vatandaşalar iftar öncesi Kur’an-ı Kerim okudu.
Öte yandan işgalci İsrail polisinin, Kudüs’teki Şeyh Cerrah Mahallesi’nde oturanlarla dayanışma eyleminde bulunanlara karşı müdahalesi sırasında 10 Filistinliyi yaraladığı belirtildi. Filistin Kızılay Cemiyeti’nden verilen bilgiye göre, işgal güçleriyle çıkan arbede sırasında 10 Filistin vatandaşı yaralandı, bunlardan 3’ü hastaneye kaldırıldı. Bölgedeki görgü tanıkları, terörist İsrail güçlerinin Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki Filistinlilerin evlerine kirli su attığını, gayrimeşru işgalcilerin de mahalle ahalisine saldırdığını söyledi. İsrail polisinin Şeyh Cerrah sakinleriyle dayanışma halinde olan Filistinlilerden bir kaçını gözaltına aldığını dile getiren görgü tanıkları, gözaltına alınanların sayısına dair bilgi vermedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı