Meteoroloji'den sarı ve turuncu kodlu uyarı: Yağış ve fırtınaya dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Aralık 2022 tarihli hava tahmin raporunda yurdun önemli bir bölümü için yağış ve fırtına uyarısı yaptı.

GÜNDEM 27.12.2022, 02:20 27.12.2022, 11:15
4
Meteoroloji'den sarı ve turuncu kodlu uyarı: Yağış ve fırtınaya dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Hatay, Sivas, Amasya, Tokat, Bartın, Sinop, Gümüşhane, Erzurum ve Muş çevreleri ile Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın doğu, Kastamonu'nun kıyı kesiminin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Tokat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum ve Muş çevrelerinde hafif karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Bu akşam saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.
Hava sıcaklığının batı bölgeler ile güneydoğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
Yağışların, bu akşam saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.
Rüzgarın, bu akşam ve gece saatlerinde Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması isteniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı