Son Dakika

Meteoroloji tarih verdi: Kar geri geliyor!

Meteorolojiden yapılan son açıklamaya göre önümüzdeki hafta salı günü, yurdun büyük bir bölümün kar yağışı etkisi altına girecek.

GÜNDEM 13.03.2021, 00:45
18
Meteoroloji tarih verdi: Kar geri geliyor!
Mart ayı yer yer güneşli yer yer sağanak yağışlı devam ederken yurdun bir bölümünde kar yağışı etkisini gösterdi. Etkili tipi nedeniyle sabah ulaşıma kapanan Ağrı- İran kara yolunda ulaşım yeniden sağlandı.
Öte yandan salı günü ile birlikte kar yağışının yurdun büyük bir bölümünde yeniden etkisini göstereceği tahmin ediliyor.
Kar yağışı yurdun bir bölümünü esir aldı, araçlar yolda kaldı. Ağrı'da sabah saatlerinde etkili tipi yüzünden ulaşıma kapanan Ağrı-İran kara yolunda, tipinin etkisini kaybetmesiyle Karayolları 123. Şube Şefliği ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerce iş makineleri yardımıyla yollardaki karın temizlenmesinin ardından söz konusu kara yolu ulaşıma açıldı.
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahmin raporlarına göre; cumartesi günü yurdun büyük kesiminde güneş yüzünü gösterecek. Yağış beklenmiyor.
Pazar günü ise Ege ve Akdeniz Kıyılarına yağmur uğrayacak. İzmir, Aydın, Muğla, Burdur, Antalya, Denizli ve Mersin'de yağış bekleniyor.

Pazartesi günü yurt genelinde yağışlar tekrar etkisini gösterecek. Doğuda yağmur yerini kara bırakacak. Özellikle Ege Kıyılarında kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor.
Salı günü yurdun doğusunu etkisi altına alan kar yağışının iç bölgelere ilerlemesi bekleniyor. Ankara, Eskişehir ve Bolu'da kar etkili olacak. Ege ve Akdeniz'de kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış hakim olacak.
Çarşamba günü yurt genelinde yağış devam ediyor. Karadeniz, Ege, Marmara'da yağmur etkisini gösterirken yurdun iç kesimleri ve doğusunda kar yağışı etkisini göstermeye devam edecek.

Hava sıcaklıklarının, hafta sonunda artarak ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı