Meteoroloji uyardı: Kar, yağmur, çığ, kuvvetli rüzgar, toz aşınımı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mart 2023 tarihli hava tahmin raporunu yayımladı

GÜNDEM 05.03.2023, 07:55
2
Meteoroloji uyardı: Kar, yağmur, çığ, kuvvetli rüzgar, toz aşınımı...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Karaman dışında), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, batı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz. Ankara ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.
Hava sıcaklığının Batı Akdeniz ile İç Anadolu'da 3 ila 5 derece azalacağı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde yerel kuvvetli, yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.
Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğu söylendi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinin azalması, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısı geldi.
MARMARAParçalı ve çok bulutlu bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güney ve doğu kesimlerde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.
EDİRNE °C, 12°CParçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
İSTANBUL °C, 12°CParçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
KIRKLARELİ °C, 10°CParçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
KOCAELİ °C, 12°CParçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, yağışlar yer yer kusvvetli
EGEParçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
A.KARAHİSAR °C, 10°CParçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar yerel kuvvetli
DENİZLİ °C, 14°CParçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar yerel kuvvetli
İZMİR °C, 14°CParçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar yerel kuvvetli
MUĞLA °C, 12°CParçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar yerel kuvvetli
AKDENİZParçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat)şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
ADANA °C, 25°CParçalı ve çok bulutlu
ANTALYA °C, 17°CParçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı , yağışlar yerel olarak kuvvetli
HATAY °C, 22°CParçalı ve çok bulutlu
K.MARAŞ °C, 22°CParçalı ve çok bulutlu
İÇ ANADOLUParçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Karaman dışında) yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ankara ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, güney ve doğu kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
ANKARA °C, 13°CParçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı, yağışlar öğleden sonra yerel olarak kuvvetli
ESKİŞEHİR °C, 12°CParçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, yağışlar öğleden sonra yerel kuvvetli
KONYA °C, 18°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı
SİVAS °C, 17°CParçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
BATI KARADENİZParçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yağışlar yerel olarak kuvvetli
DÜZCE °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yağışlar yerel olarak kuvvetli
KASTAMONU °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yağışlar yerel olarak kuvvetli
ZONGULDAK °C, 14°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yağışlar yerel olarak kuvvetli
ORTA ve DOĞU KARADENİZParçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerindeki yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (70-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunuyor.
AMASYA °C, 18°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yağışlar yerel kuvvetli
SAMSUN °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı, yağışlar yerel kuvvetli
TOKAT °C, 18°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
TRABZON °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
DOĞU ANADOLUParçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor, Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Doğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.
ELAZIĞ °C, 17°CParçalı ve çok bulutlu
ERZURUM °C, 9°CParçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı
KARS °C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı
MALATYA °C, 17°CParçalı ve çok bulutlu
GÜNEYDOĞU ANADOLUParçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
ADIYAMAN °C, 19°CParçalı bulutlu
DİYARBAKIR °C, 20°CParçalı ve çok bulutlu
GAZİANTEP °C, 20°CParçalı bulutlu
ŞANLIURFA °C, 22°CParçalı bulutlu

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı