Meteoroloji uzmanı Ökten tarih verdi: İstanbul'a kar geliyor

Korkutan kuraklığın ardından beklenen haber geldi. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih verdi. İstanbul başta olmak üzere Türkiye'ye kar geliyor.

GÜNDEM 25.01.2023, 18:50
2
Meteoroloji uzmanı Ökten tarih verdi: İstanbul'a kar geliyor
Türkiye'de geçen yıl yaşanan kış bu yıl yerini kuraklığa bıraktı. Geçen yıl Ocak ayında İstanbul başta olmak üzere birçok ilde yağışlar hakim olurken, bu yıl ocak ayı yaz aylarını aratmadı. Yaşanan kuraklık tarımsal verimliliği düşüreceği endişelerini doğururken, Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den beklenen haber geldi. 
Sosyal medya üzerinden yaptığı hava tahminleriyle bilinen Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, "Çok güzel gelişmeler var" diyerek kar yağışını müjdeledi. 
Özellikle cuma gününü işaret eden Ökten, "Müjdelerimi bekleyin" dedi. İstanbul ve Marmara'da havanın her saat soğuyacağını söyleyen Ökten, yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:
"Perşembe gecesi Balkanlara kar, Kıyı Ege ve Cuma günü İstanbul dahil Marmara bölgesine sağanak yağmur gelecek. Daha sonra İç Ege, Göller yöresi ve İç Anadolu'ya kar getirecek. Doğu'da yoğun kar yağışları bekleniyor...
İstanbul ve Marmara bölgesinde hava her geçen saat daha da soğuyacak. Özellikle sabahleyin sıkı giyinmelisiniz. Cuma günü sağanak yağışlar geliyor... #İstanbul
Kar ile ilgili İstanbul dahil olmak üzere çok güzel gelişmeler var. Müjdelerimi bekleyin...
Ankara'da Cuma gecesi kar bekleniyor.
Konya'da Cuma gecesi lapa lapa kar bekleniyor. Cephe çok kuvvetli olduğu için yağış yaklaşınca sıcaklıklar gece de olsa bir miktar yükselecek; bu nedenle kar yerde cıvık örtü oluşturacak. Sonraki geceler buzlanma var. 
Kayseri'den Doğu'ya giden yol, bu sefer yolcu değil kar taneleri taşıyacak. Cuma gecesi Kayseri'de ve sabaha karşı Doğu Anadolu'da kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Erciyes ve Palandöken kayak merkezleri de rahat bir nefes alacak.
İstanbul Çatalca'da ilk kar yağışı da görülmeye başlandı."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı