Meteoroloji yağış raporunu açıkladı: Kar, yağmur, çığ, don, pis, pus..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yeni hava raporuna göre yurdun büyük bir bölümünün yağışlı hava kütlesinin etkisinde olacağı tahmin ediliyor.

GÜNDEM 18.01.2022, 03:45
8
Meteoroloji yağış raporunu açıkladı: Kar, yağmur, çığ, don, pis, pus..
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi ile Doğu Anadolu'nun doğusu dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli yağmur, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden, Marmara’nın kuzey ve güneybatı kesimleri, Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.
Ayrıca hava sıcaklığının Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz'de 1 ila 3 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden, Marmara’nın kuzey ve güneybatı kesimleri, Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul ile Kocaeli ve Sakarya kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Sakarya ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve güneybatı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah aatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.
EDİRNE -1°C, 7°CParçalı ve çok bulutlu
İSTANBUL 4°C, 7°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
KOCAELİ 4°C, 6°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kıyıları yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
TEKİRDAĞ 3°C, 7°CParçalı ve çok bulutlu

Parçalı ve çok bulutlu kıyı kesimlerinin yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve zirai don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.
A.KARAHİSAR -3°C, 0°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı
DENİZLİ 1°C, 7°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı
İZMİR 4°C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu
MUĞLA 1°C, 9°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarının yağmurlu iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri ile Mersin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin kıyılarında hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı görüleceği tahmin ediliyor.
ADANA 2°C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
ANTALYA 7°C, 14°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu
ISPARTA -2°C, 3°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı
MERSİN 4°C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.
ANKARA -1°C, 2°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı
ESKİŞEHİR -3°C, 1°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı
KAYSERİ -7°C, 3°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı
KONYA -4°C, 6°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Salı) sabah saatlerinde Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.
BOLU -4°C, 0°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı
KASTAMONU -4°C, 0°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı
SİNOP 6°C, 8°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
ZONGULDAK 4°C, 5°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.
RİZE -1°C, 10°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
SAMSUN 5°C, 10°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
TOKAT -2°C, 5°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı
TRABZON 2°C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (doğusu dışında) yerel olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğusunun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.
AĞRI -32°C, -16°CParçalı ve çok bulutlu
ERZURUM -19°C, -5°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı
MALATYA -7°C, 2°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı
VAN -19°C, -4°CParçalı ve çok bulutlu

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, batı kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
DİYARBAKIR -6°C, 2°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı
GAZİANTEP -2°C, 2°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
MARDİN -5°C, 0°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı
SİİRT -4°C, 3°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı