Meteoroloji'den 13 kent için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji, 31 Mayıs hava durumu raporunu yayınladı. 13 kent için sarı kodlu uyarı yapıldı.

AİLE 31.05.2023, 07:40
Meteoroloji'den 13 kent için sarı kodlu uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Karaman hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu ( Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Edirne, Tekirdağ, Osmaniye ve Maraş çevreleri ile Adana'nın iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor.
Yağışların, İç Ege, Göller Yöresi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Yozgat, Sinop ve Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine yakın seyredeceği öngörülüyor.
Rüzgarın batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, iç ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği, yağış alan yerlerde ise yağış anında kuvvetli (30-50 km/saat) olacağı tahmin ediliyor.
Yağışların; İç Ege, Göller Yöresi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Yozgat, Sinop ve Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Sarı kodla uyarı yapılan iller ise şunlardır: Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa ve Uşak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı