Meteoroloji'den çok kritik uyarı: İstanbul dahil bütün illere dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,5 Şubat 2023 tarihli hava tahmin raporunu yayımladı.

GÜNDEM 05.02.2023, 07:50
2
Meteoroloji'den çok kritik uyarı: İstanbul dahil bütün illere dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun genelinin çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak; yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Karaman çevreleri ile İstanbul'un kuzeybatısı ve Kırklareli'nin doğusunda kuvvetli yağış ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.
Hava sıcaklığını kıyı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Karaman çevreleri ile İstanbul'un kuzeybatısı ve Kırklareli'nin doğusunda kuvvetli yağış ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile kar yağışı olan yerlerde yer yer tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın sabah saatlerinden sonra Marmara’nın batısında (Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa’nın kuzey ve batısı, Yalova'nın batısı) zamanla Ege’nin batısında (İzmir, Manisa, Aydın’ın batısı) kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/sa), İstanbul Avrupa Yakasında yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
MARMARAÇok bulutlu, Kuzey ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Balıkesir ve Bursa çevreleri ile İstanbul'un kuzeybatısı ve Kırklareli'nin doğusunda kuvvetli yağış ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın batısında kuvvetli ve fırtına(60-80 km/saat), İstanbul'un Avrupa yakasında yer yer tam fırtına( 80- 100 km / saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
EDİRNE °C, 3°CÇok bulutlu
İSTANBUL °C, 5°CÇok bulutlu, karla karışık yağmurlu, yüksekleri başta olmak üzere yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Kuzeybatısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
KIRKLARELİ °C, 1°CÇok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
KOCAELİ °C, 7°CÇok bulutlu, karla karışık yağmurlu, yüksekleri başta olmak üzere yer yer kar yağışlı
EGEÇok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli yağış ve yer yer yükseklerinde yağun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın batısında kuvvetli ve fırtına(60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
DENİZLİ °C, 4°CParçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.
İZMİR °C, 6°CÇok bulutlu ve sağanak yağışlı
KÜTAHYA °C, 0°CÇok bulutlu, kar yağışlı
MUĞLA °C, 6°CÇok bulutlu ve sağanak yağışlı
AKDENİZÇok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, kıyı kesimlerde kuvvetli sağanak, iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.
ADANA °C, 9°CÇok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.
ANTALYA °C, 11°CÇok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.
HATAY °C, 5°CÇok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.
MERSİN °C, 12°CÇok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.
İÇ ANADOLUÇok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA °C, 2°CÇok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif kar yağışlı
ESKİŞEHİR °C, 0°CÇok bulutlu ve akşam saatlerinden sonra hafif kar yağışlı
KAYSERİ °C, 2°CÇok bulutlu, kar yağışlı
KONYA °C, 2°CÇok bulutlu, kar yağışlı
BATI KARADENİZBölge genelinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU °C, 5°CÇok bulutlu
DÜZCE °C, 8°CÇok bulutlu
KASTAMONU °C, 5°CÇok bulutlu
ZONGULDAK °C, 7°CÇok bulutlu
ORTA ve DOĞU KARADENİZÇok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.
AMASYA °C, 6°CÇok bulutlu
SAMSUN °C, 10°CÇok bulutlu
TOKAT °C, 3°CÇok bulutlu, kar yağışlı
TRABZON °C, 10°CÇok bulutlu
DOĞU ANADOLUParçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.
ERZURUM °C, -4°CÇok bulutlu ve kar yağışlı
KARS °C, -4°CÇok bulutlu ve kar yağışlı
MALATYA °C, 0°CÇok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.
VAN °C, 1°CÇok bulutlu ve kar yağışlı
GÜNEYDOĞU ANADOLUÇok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelindekuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.
DİYARBAKIR °C, 2°CÇok bulutlu, kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.
GAZİANTEP °C, 1°CÇok bulutlu, kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.
SİİRT °C, 3°CÇok bulutlu, kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.
ŞANLIURFA °C, 4°CÇok bulutlu, kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı