Meteoroloji'den İstanbul dahil çok sayıda ile sarı-turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Mart 2023 tarihli hava tahmin raporunda yurdun büyük bölümüne sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı.

GÜNDEM 12.03.2023, 07:25
3
Meteoroloji'den İstanbul dahil çok sayıda ile sarı-turuncu kodlu uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Mersin ve Adana çevreleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya'nın kuzey ve batı çevreleri ve Tunceli'nin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Akdeniz ile Ege'nin güney ve doğu, İç Anadolu'nun batı ve kuzey, Batı Karadeniz'in iç, Orta Karadeniz'in iç-batı kesimlerinde yer yer kuvvetli, Antalya'nın kuzey ve doğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.
Hava sıcaklıklarının ise yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde normallerinin 8-10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
Yağışların Batı Akdeniz ile Ege'nin güney ve doğu, İç Anadolu'nun batı ve kuzey, Batı Karadeniz'in iç, Orta Karadeniz'in iç-batı kesimlerinde yer yer kuvvetli, Antalya'nın kuzey ve doğusunda çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli olunması uyarısı geldi.
Rüzgarın Ege'nin doğu, Akdeniz'in iç, İç Anadolu'nun güney ve doğu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç, Doğu ve güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde güneyli yönlerden pazar günü Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar ikaz edildi.
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.
MARMARAParçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, pazar günü kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.
EDİRNE 6°C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
İSTANBUL 9°C, 10°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
KIRKLARELİ 6°C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
KOCAELİ 9°C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
EGEParçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun kuvvetli olmak üzere bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin güney ve doğusunda, güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.
A.KARAHİSAR 9°C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı
DENİZLİ 15°C, 17°CParçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı
İZMİR 12°C, 18°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
MUĞLA 8°C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı
AKDENİZParçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana ve Mersin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
ADANA 10°C, 22°CParçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı
ANTALYA 14°C, 17°CParçalı ve çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı. Pazar günü öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğusunda görülecek yağışların yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
HATAY 10°C, 21°CParçalı ve çok bulutlu
K.MARAŞ 10°C, 21°CParçalı ve çok bulutlu
İÇ ANADOLUParçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, bölgenin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin güney ve batı kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
ANKARA 7°C, 9°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
ESKİŞEHİR 9°C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
KONYA 10°C, 14°CParçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
SİVAS 7°C, 16°CParçalı ve çok bulutlu
BATI KARADENİZParçalı ve çok bulutlu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde bu akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yükseklerinde beklenen yağışların yer yer karla karışık yağmur şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.
BOLU 9°C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
DÜZCE 10°C, 14°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
KASTAMONU 7°C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinde bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
ZONGULDAK 11°C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
ORTA ve DOĞU KARADENİZParçalı ve çok bulutlu, Samsun'un iç kesimleri ile Çorum ve Amasya çevrelerinde yerel kuvvetli olmak üzere, Orta Karadeniz'in aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.
AMASYA 11°C, 16°CParçalı ve çok bulutlu, pazar günü öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
SAMSUN 12°C, 18°CParçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinde yerel kuvvetli olmak üzere, pazar günü aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
TOKAT 12°C, 19°CParçalı ve çok bulutlu, pazar günü aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
TRABZON 13°C, 22°CParçalı ve çok bulutlu
DOĞU ANADOLUParçalı ve çok bulutlu, pazar günü öğle saatlerinden sonra, Malatya'nın kuzey ve batı çevreleri ile Tunceli'nin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.
ELAZIĞ 5°C, 18°CParçalı ve çok bulutlu
ERZURUM -1°C, 11°CParçalı ve çok bulutlu
KARS -1°C, 11°CParçalı ve çok bulutlu
MALATYA 5°C, 18°CParçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı çevreleri pazar günü öğle saatlerinden sonra hafif yağmur ve sağanak yağışlı
GÜNEYDOĞU ANADOLUParçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi, bölge genelinde toz taşınımı görülmesi bekleniyor.
ADIYAMAN 10°C, 20°CParçalı, yer yer çok bulutlu
DİYARBAKIR 3°C, 21°CParçalı, yer yer çok bulutlu
GAZİANTEP 6°C, 20°CParçalı, yer yer çok bulutlu
ŞANLIURFA 10°C, 23°CParçalı, yer yer çok bulutlu

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı