Son Dakika

Meteoroloji’den kar ve buzlanma uyarısı

Meteoroloji’den kar ve buzlanma uyarısı geldi. İşte yurtta hava durumu...

GÜNDEM 25.12.2022, 09:15
5
Meteoroloji’den kar ve buzlanma uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre: Doğu Marmaralar, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay ile Van ve Kilis, G. Antep, Ş. Urfa ve Mardin çevrelerinde aralıklarla kar yağışı yaşanacağı tahmin ediliyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu'nun kıyı kesimleri ile güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer kesimlerde ise sulu kar ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu ve Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerinde yer yer sis ve sis bekleniyor.
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, Akdeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'da mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, güneydoğuda doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer orta şiddette ve yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu ile Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamlar, buzlanma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Rüzgarın Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı