Meteoroloji'den kritik rapor: İşte uyarı alan iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Ocak 2023 tarihli hava tahmin raporunda yağış ve kuvvetli fırtına uyarısı yaptı.

GÜNDEM 27.01.2023, 07:25
3
Meteoroloji'den kritik rapor: İşte uyarı alan iller
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Doğu ve Gnüneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney ve Kıyı Ege'de kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, İzmir, Aydın’ın batısı ve Muğla ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.İç ve doğu kesimlerde sabah saatlernde yer yer pus ve sis bekleniyor.
Hava sıcaklığında ise yurdun kuzeydoğu kesimlerinde biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Güney ve Kıyı Ege ile Göller Yöresi'nde kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, İzmir, Aydın’ın batısı ve Muğla ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak , 1200 m üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.
Rüzgarın, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.
MARMARA
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
EDİRNE °C, 8°CÇok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı
İSTANBUL °C, 12°CÇok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı
KIRKLARELİ °C, 10°CÇok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı
KOCAELİ °C, 14°CÇok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı
EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, 1200 m üzeri yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, kıyı kesimlerde kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bölge genelinde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-90 km/sa) esmesi bekleniyor.
DENİZLİ °C, 13°CÇok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
İZMİR °C, 15°CÇok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.
MANİSA °C, 12°CÇok bulutlu, saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
MUĞLA °C, 11°CÇok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer şiddetli olması bekleniyor.
AKDENİZ
Parçalı, yer yer çok bulutlu, batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, 1100-1200 m üzeri yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Batı Akdeniz'de kuvvetli, Antalya merkez e batısında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın, Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz'in yükseklerinde kuvvetli ve fırtına(50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
ADANA °C, 18°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve hafif sağanak yağışlı
ANTALYA °C, 16°CParçalı ve çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların merkez ve batı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.
HATAY °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı
MERSİN °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve hafif sağanak yağışlı
İÇ ANADOLU
Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu,bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra güney ve doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.
ANKARA °C, 10°CParçalı, ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmur, yükssekleri kar yağışlı
ÇANKIRI °C, 9°CParçalı, ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmur, yükssekleri kar yağışlı
ESKİŞEHİR °C, 11°CParçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere yağmurlu
KONYA °C, 14°CParçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Sinop hariç bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis olayı bekleniyor.
BOLU °C, 10°CParçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
DÜZCE °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu
KASTAMONU °C, 8°CParçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
ZONGULDAK °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın  doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklind esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis olayı bekleniyor.
AMASYA °C, 13°CParçalı bulutlu
SAMSUN °C, 16°CParçalı bulutlu
TOKAT °C, 14°CParçalı bulutlu
TRABZON °C, 14°CParçalı bulutlu
DOĞU ANADOLU
Parçalı, batısı çok bulutlu, Malatya ve Elazığ çevrelerinin hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.
ERZURUM °C, 3°CParçalı bulutlu
KARS °C, 2°CParçalı bulutlu
MALATYA °C, 3°CParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif karla karışık yağmur , yüksekleri kar yağışlı
VAN °C, 2°CParçalı bulutlu
GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı, batısının çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.
DİYARBAKIR °C, 11°CParçalı bulutlu
GAZİANTEP °C, 10°CParçalı zamanla çok bulutlu, yağmurlu
SİİRT °C, 10°CParçalı ve az bulutlu
ŞANLIURFA °C, 13°CParçalı zamanla çok bulutlu, yağmurlu

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı