Meteoroloji'den kritik sağanak raporu! İşte il il yağış haritası...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Eylül 2022 tarihli hava tahmin raporunu yayımladı.

GÜNDEM 24.09.2022, 02:35
1
Meteoroloji'den kritik sağanak raporu! İşte il il yağış haritası...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz (Bolu hariç), Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya'nın kuzeyi, İstanbul’un Anadolu yakası, Konya, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleri ile Doğu Akdeniz'in orta ve doğu Toroslar mevkii, Antalya'nın kuzeydoğusu, Adana’nın kuzey çevreleri ve Hatay’ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Doğu Karadeniz, Ordu, Kars ve Ardahan çevreleri ile Samsun’un doğu, Erzurum’un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının; İç Anadolu'nun doğusunda 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Karadeniz, Ordu, Kars ve Ardahan çevreleri ile Samsun’un doğu, Erzurum’un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Parçalı bulutlu, Kocaeli, Sakarya'nın kuzeyi ve İstanbul’un Anadolu yakası ile bu akşam saatlerinde Tekirdağ çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EDİRNE 7°C, 23°CParçalı bulutlu
İSTANBUL 12°C, 21°CParçalı bulutlu, Cumartesi sabah saatlerinde Anadolu yakası yerel olmak üzere sağanak yağışlı
KOCAELİ 12°C, 23°CParçalı bulutlu, bu akşam saatleri ile Cumartesi sabah yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
TEKİRDAĞ 12°C, 22°CParçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Osmaniye, Kahramanmaraş çevreleri, orta ve doğu Toroslar mevkii, Antalya'nın kuzeydoğusu ile Adana’nın kuzey, Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA 21°C, 28°CParçalı bulutlu, Cumartesi kuzey çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ANTALYA 21°C, 29°CAz bulutlu, iç kesimleri parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzeydoğusu yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı
HATAY 18°C, 27°CParçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren kıyı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Parçalı bulutlu, bölgenin doğusu ile Konya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
KONYA 12°C, 20°CParçalı bulutlu, bu akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin (Bolu dışında) aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DÜZCE 10°C, 20°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
KASTAMONU 7°C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla il geneli aralıklı sağanak yağışlı
SİNOP 15°C, 20°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Doğu Karadeniz ve Ordu çevreleri ile Samsun’un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
AMASYA 13°C, 21°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ARTVİN 13°C, 20°CParçalı ve çok bulutlu, Cumartesi yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah kıyıları ile öğle saatlerinden sonra il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.
SAMSUN 15°C, 20°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Cumartesi doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.
TRABZON 16°C, 20°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Cumartesi
kuvvetli olması bekleniyor.

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimleri ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.
ERZURUM 6°C, 20°CParçalı ve çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
KARS 4°C, 19°CParçalı ve çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Parçalı ve az bulutlu, Adıyaman çevrelerinin Cumartesi öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı