Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Soğuk ve yağışlı hava dalgası...

Gece saatlerinden itibaren beklenen hızlı sıcaklık düşüş bugün gün boyu yurt genelinde etkili olacak. Yağışların kar yağışı ve sağanak yağış şeklinde olacağı uyarısı yapıldı.

GÜNDEM 12.03.2021, 07:10
10
Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Soğuk ve yağışlı hava dalgası...
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Valiliklerden peş peşe uyarılar geldi.
Hava durumu tahminlerinde bugünden itibaren yurt genelini etkisi altına alacak olan yağışlı hava iç kesimlerde karla karışık, yüksek kesimlerde ise kar yağışı şekline etkili olacak.
Sıcaklıklarınsa ciddi oranda düşüşler yaşanacağı kaydedildi. Yapılan açıklamada ülkemizin batı kesimlerinde  hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece artarken diğer yerlerde 5 ila 12 derece azalacak.
Bugün tüm yurtta etkili oması beklenen kar yağışı ve soğuk havanın Cumartesi günü yurdu terk edeceğini ifade edildi.
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu, Elazığ ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçecek.
 Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.
Yağışların, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Van, Hakkari, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olacağı bildirildi.
Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görülecek.
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda  ise çığ tehlikesine karşı uyarılarda bulunuldu.
Yağışların; Van, Hakkari, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Yağışların, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı( sel, su baskını, Ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı