Meteoroloji'den uyarı! Çok sayıda ilde kar yağışı etkili...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun büyük bir kısmında yağışlı hava kütlesinin etkili olacağını tahmin ediyor.

GÜNDEM 20.01.2022, 03:55
7
Meteoroloji'den uyarı! Çok sayıda ilde kar yağışı etkili...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun (G. Antep ve Kilis hariç) aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Trabzon'un doğusu, Rize, Artvin'in kıyı kesimleri, Van'ın güneyi ve Hakkari çevreleri ile bu akşam saatlerinde Kastamonu kıyıları, Sinop, Bingöl, Diyarbakır, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Batman çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığın ise batı kesimlerinde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri altında, Marmara'da mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğu kesimlerinin yerel olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.
BURSA -6°C, 7°CParçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı
EDİRNE -1°C, 10°CParçalı ve çok bulutlu
İSTANBUL 1°C, 9°CParçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Anadolu yakası hafif kar yağışlı
KOCAELİ -2°C, 7°CParçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.
A.KARAHİSAR -10°C, 2°CParçalı bulutlu
DENİZLİ -4°C, 7°CParçalı ve az bulutlu
İZMİR 0°C, 10°CParçalı ve az bulutlu
MUĞLA -5°C, 7°CParçalı ve az bulutlu

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 Km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin, kıyılarında hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı görüleceği tahmin ediliyor.
ADANA 2°C, 10°CParçalı bulutlu
ANTALYA 1°C, 11°CParçalı ve az bulutlu
ISPARTA -7°C, 4°CParçalı ve az bulutlu
MERSİN 2°C, 10°CParçalı bulutlu

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzey kesimlerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.
ANKARA -7°C, 0°CParçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı
ESKİŞEHİR -8°C, 3°CParçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı
KAYSERİ -11°C, -4°CParçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı
KONYA -9°C, 1°CParçalı bulutlu

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde Kastamonu kıyıları ile sinop çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.
BOLU -7°C, -2°CÇok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı kar yağışlı
KASTAMONU -7°C, -1°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
SİNOP 1°C, 6°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.
ZONGULDAK 0°C, 5°CÇok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı kar yağışlı

Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Tokat ile bu akşam saatlerinde Çorum ve Amasya çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar, iç ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Trabzon'un doğusu, Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.
BAYBURT -14°C, -5°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı
SAMSUN 1°C, 6°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı
TOKAT -6°C, 0°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı
TRABZON 1°C, 5°CÇok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Van'ın güneyi ve Hakkari çevreleri ile bu akşam saatlerinde Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin batısında kuzeyli, güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.
BİNGÖL -10°C, -4°CÇok bulutlu, bu akşam saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı
ERZURUM -15°C, -7°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı
MALATYA -10°C, -5°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı
VAN -9°C, -5°CÇok bulutlu, güney kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

Çok bulutlu, bölge genelinin (G. Antep, Kilis hariç) aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Siirt, Batman ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzeybatısında kuzeyli, doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.
DİYARBAKIR -6°C, -1°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.
GAZİANTEP -6°C, -1°CÇok bulutlu
MARDİN -5°C, -2°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı
SİİRT -6°C, -1°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı