Meteoroloji'den yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı! Sıcaklıklar düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Eylül 2022 tarihli hava tahmin raporunda yurdun yağışlı ve rüzgarlı haritasını yayımladı.

GÜNDEM 13.09.2022, 03:10
1
Meteoroloji'den yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı! Sıcaklıklar düşüyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara Bölgesi'nin doğusu ile Marmara Denizi'nin güneyi, Karadeniz, İç Anadolu, Göller Yöresi ile Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'de, Doğu Akdeniz'de ve Erzincan çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığının ise salı günü iç ve doğu kesimlerde 2-6 derece azalması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor.
Ayrıca yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden, güneydoğu ve doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.
Kırıkkale'nin güney çevreleri ile bu akşam ve salı günü öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması; salı günü sabah saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Giresun ve Ordu çevreleri ile Samsun'un doğu, Trabzon’un batı ilçelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2), Rize il geneli ile Trabzon’un doğu, Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (60-90 kg/m2) olması; salı günü öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz’de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Osmaniye çevreleri ile Mersin’in doğu, Adana’nın kuzey ve doğu, Kahramanmaraş’ın batı, Hatay’ın kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli (30-60 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı