Metin Ergun kimdir?

Metin Ergun, iki dönem MHP'de milletvekilliği yapan bir isim. Son süreçte İYİ Parti'ye katılan Metin Ergun İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısıdır. Peki, Metin Ergun kimdir? Metin Ergun kaç yaşında?

GÜNDEM 10.06.2021, 15:00
46
Metin Ergun kimdir?
Metin Ergun, 21. ve 23. Dönem MHP Muğla Milletvekili olarak TBMM'de yer aldı. MHP'den istifa ederek Meral Akşener liderliğinden kurulan İYİ Parti'de kuruluş çalışmaları içerisinde bulundu. Akademisyen kimliği olan Prof. Dr. Metin Ergun İYİ Parti'de çeşitli görevler üstlendi. Ergun son olarak İYİ Parti'de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Metin Ergun'un hayatı, Metin Ergun nereli, kaç yaşında gibi sorularınızın cevapları Metin Ergun kimdir biyografi içeriğimizde...
Metin Ergun, 23 Şubat 1963 yılında Muğla ili Milas ilçesi Kargıcak köyünde Tevfik- Nazife çiftinin evlatları olarak dünyaya geldi.
Prof. Dr. Metin Ergun, Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, Doktorasını Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı.
Erzurum Atatürk ve Konya Selçuk Üniversiteleri Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde Öğretim Üyesi olarak ders verdi.
1996'da doçent, 2006'da profesör unvanını aldı.
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi'nde Öğretim Üyeliği görevinde bulundu.
21. ve 23. Dönem MHP Muğla Milletvekili olarak Meclis’te yer aldı.
MHP istifa ederek İYİ Parti kurucuları arasına katıldı. Ergun, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
İyi düzeyde İngilizce, Rusça ve Farsça bilen Ergun, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı