Metro çalışmaları Bursa'da Geçit Mahallesi esnafını mağdur etti

Metro çalışmaları nedeniyle dükkanlarının önü kapanan Bursalı esnaf büyük bir mağduriyet yaşıyor. Milletvekili Orhan Sarıbal, yetkililere seslenerek, "Kış geliyor, gelip diyalog kurun." dedi.

AİLE 24.10.2022, 17:00
4
Metro çalışmaları Bursa'da Geçit Mahallesi esnafını mağdur etti
Bursa merkezden Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlamak amacıyla yapılan Bursa Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Projesi nedeniyle Geçit Mahallesi esnafı mağdur oldu.  CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Koca Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı, esnafın elektrik, personel, kira gideri var. Kış geliyor, gelip diyalog kurun. İnsanlara bilgi verin ve bu zor durumda esnafın yanında olun. Esnaf tamamen durmuş durumda" dedi.Orhan Sarıbal, şunları söyledi:

"Şu anda Geçit bölgesindeyiz. Bu cadde, Mudanya’yla Bursa’yı bağlayan en önemli cadde. Çevre ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bir projesi var. Bu proje, Bursa merkezi çevre yoluna yapılan raylı sistemle Şehir Hastanesi’ne bağlayacak. Yaklaşık 45 günde bitecekti proje. Ama şimdi tarih verilemiyor. Esnafımız ciddi mağduriyet içerisinde. Bu konuda yetkililerin acilen bir çaba göstermesini, bu sorunu çözmelerini talep ediyor esnafımız. Esnafımızla beraberiz. Tam da sezonu, süs bitkileri, gıda maddeleri ve tarım ilaçları satıcıları var, marketler var, nalbur var. Esnaf arkadaşlarımızla beraberiz."

Çalışmalar nedeniyle geçitlerin kapanması üzerinde mahallede yaşayan çocukların okula gitmekte ciddi sıkıntılar yaşadığını aktaran Sarıbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

Proje nedeniyle dükkanlarının önünün tamamen kapandığını söyleyen bir esnaf, "Müşteri gelmiyor. Hiçbir faaliyet gösteremiyorum. Yolun ne zaman açılacağı da belli değil. Kimisi diyor ‘bir ay sonra’ kimisi diyor ‘altı ay sonra’. Biz çok mağduruz. Vergilerimizi ve kiramızı ödemekte sıkıntı çekiyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Bunun için yardım istiyoruz. Belediye mi olur, bakanlık mı olur bize kredi olabilir, diğer yönden yardımlarını bekliyoruz. Umarım hükümet, bakanlık bize yardım eder." şeklinde konuştu.
Bir başka esnaf ise 2 aydır masraflarının çok olması nedeniyle dükkanını açamadığını belirterek, "En son 5 bin lira elektrik faturası ödedim yarım ay çalıştığım için. Şu anda da açamıyorum, komple kapalı." dedi.
"Ana caddede 60, ara sokaklarda 150-200 civarında esnaf var. Çok perişan bir durumdalar. Koca Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı, esnafın elektrik, personel, kira gideri var, kış geliyor, gelip diyalog kurun. İnsanlara bilgi verin ve bu zor durumda esnafın yanında olun. Yakıt, elektrik, kira, su, personel gideri var bu insanların ve esnaf tamamen durmuş durumda. Bu konuda sizi yardıma davet ediyorlar ama en önemlisi bilgiye ihtiyaçları var. Önlerini göremiyorlar. Ne zaman bitecek, nasıl bitecek bununla ilgili bir diyalog kurulmasını istiyorlar. Esnafımız bu konuda sıkıntılı, çok ne bir şekilde taleplerini sizlere duyuruyorlar."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı