Metro İstanbul, AR-GE Merkezi için tescil belgesi aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul, teknolojide dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak ve teknoloji ihraç etmek amacıyla kurduğu Ar-Ge Merkezi için tescil belgesini aldı.

EKONOMİ 25.12.2022, 20:50
7
Metro İstanbul, AR-GE Merkezi için tescil belgesi aldı
Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi İBB iştiraki Metro İstanbul’dan yapılan yazılı açıklamaya göre; dışa bağımlılığı azaltmak ve teknoloji ihraç etmek amacıyla Metro İstanbul bünyesinde Ar-Ge Merkezi kuruldu. Kurulan merkezin onaylanması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvuru yapıldı. Bakanlık, başvuruyu değerlendirerek Ar-Ge Merkezi’nin tescilini onayladı. Metro İstanbul’a tescil belgesi, İzmir’de gerçekleşen 9’uncu Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde teslim edildi.

Ar-Ge Merkezi’nin tescillenmesi için ilk olarak 2020 yılı ekim ayında başvurduklarını belirten Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, görev yapan 47 kişilik ekip ile merkezde projeler geliştirdiklerini kaydetti. Teknolojik anlamda dışa bağımlı olunduğunu ifade eden Soy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre; şirket iç kaynaklarıyla kurulan Ar-Ge Merkezi, tescili ile birlikte şu avantajlara sahip olacak:

“Geliştirdiğimiz Ar-Ge projesi sayesinde maliyetten tasarruf edeceğiz ve oluşan arızalarda müdahale süremizi kısaltarak yolcularımızın mağduriyetini hızla giderebileceğiz. Yolcu Bilgilendirme Sistemi (YBS), Peron Ayırıcı Kapı Sistemleri (PAKS), Sefer Planlaması Yazılım Projesi, Hareketli Katener Sistemi ve bunun gibi yolcu konforuna hizmet edecek ve maliyet avantajı sağlayacak, raylı sistemlerin ihtiyacını karşılayacak pek çok proje üzerinde çalışıyoruz. Bazı projelerimiz ile sadece raylı sistemlere değil tüm toplu ulaşım modlarına çözüm geliştiriyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı