Mevlid-i Nebi ulusal gün ilan edilsin

Resulullah Efendimizin (S.A.V.) doğum günü olan Rebiülevvel ayının 12. günü, İslam dünyasının birçok ülkesinde resmi tatil olarak ilan ediliyor.

AİLE 06.10.2022, 07:00 06.10.2022, 14:04
3
Mevlid-i Nebi ulusal gün ilan edilsin

Millî Gazete olarak hükümete, bu ve bundan sonraki bütün Mevlid-i Nebi günleri için ulusal gün kararı çıkarması yönünde çağrıda bulunuyoruz.
Efendimizin (S.A.V.) doğum gününün anlam ve önemine binaen, onlarca İslam ülkesinde hükümetler bu mübarek günü vatandaşlarına bir hediye mahiyetinde resmi tatil ilan ediyorlar. Asya’dan Afrika’ya dünyanın çok farklı İslam ülkesinde bir devlet geleneği halinde Mevlid-i Nebi’nin resmi tatil günü ilan edilmesi, Efendimizin (S.A.V.) mübarek hatırasına bir saygı niteliği de taşıyor. Nüfusunun yüzde 90’dan fazlası Müslüman olan Türkiye’de, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) doğum gününün resmi tatil ilan edilmemesi için hiçbir mücbir sebep bulunmuyor.
Peygamber Efendimizin (S.A.V.) doğum gününün resmi tatil ilan edilmesi, yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bir devlet geleneği olarak günümüzde de devam ettiriliyor. Kıbrıs Müslümanları 1960’dan bu yana devam ettirilen bu anlamlı gelenek vesilesiyle, Mevlid-i Nebi günü Efendimizin (S.A.V.) mübarek hatıralarını anmak için çeşitli etkinlikler ve programlar düzenliyor.
Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sallallahu aleyhi vesellem) dünyaya teşrif ettiği hicri Rebiülevvel ayının 12. günü İslam ülkelerinin bir çoğunda ulusal gün statüsüne alınmış durumda. Ürdün, Umman, Endonezya, Malezya, Pakistan, Afganistan, KKTC, Birleşik Arap Emirlikleri, Brunei, Nijerya, Tunus ve daha birçok ülkede hükümetler, Mevlid-i Nebi’yi her yıl ulusal gün kapsamında ‘resmi tatil günü’ olarak ilan ederken bu anlamlı günün İslam dünyasının en büyük ve köklü ülkelerinden Türkiye’de de aynı itibarı görmemesi için hiçbir neden görünmüyor.
Körfez coğrafyasındaki İslam ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nde geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir genelgeye göre kamu çalışanlarına 8 Ekim Cumartesi günü Hz. Muhammed’in (S.A.V.) doğum günü münasebetiyle izin verildiği açıklandı. Ürdün’de Başbakan Bishr Al-Khasawneh de Cumartesi günü Peygamber Efendimizin (S.A.V.) doğum gününe hürmeten; bakanlıkların, resmi dairelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, devlet üniversitelerinin, belediyelerin, ortak hizmet konseylerinin, Büyük Amman Belediyesi’nin ve tamamı hükümete ait olan şirketlerinin çalışanları için resmi tatil ilan etti. Umman hükümeti de Efendimizin (S.A.V.) doğum gününün resmi tatil olmasına karar verdi.
BÜTÜN âlemlerin O’nun hürmetine yaratıldığı Peygamber Efendimiz (S.A.V.), hicri Rebiülevvel ayının 12’sinde dünyaya teşrif etti. İyilik, güzellik, ahlak, fazilet, dürüstlük ve daha binlerce güzel vasıf zâtında toplanan Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) her yıl Mevlid-i Nebi gününde İslam dünyasının dört bir yanında adeta yeniden doğmuş gibi büyük bir sevgi ve muhabbetle anılıyor. Dünyanın içinde bulunduğu kaos, nefret ve huzursuzluk ortamına bakıldığında bütün insanlığın O’nun öğretilerine ve mesajlarına ne kadar muhtaç olduğu her yıl Mevlid-i Nebi gününde bir kez daha hatırlanıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı