Mevlid-i Nebi’ye de saygıları yok!

Bangladeş’te Şeyh Hasina hükümetinin, şuurlu Müslümanlara yönelik zulümleri aralıksız sürüyor.

DÜNYA 15.10.2022, 06:25
2
Mevlid-i Nebi’ye de saygıları yok!
Dünyanın en yoğun Müslüman nüfusuna sahip İslam ülkelerinden Bangladeş’te, Cemaat-i İslami Hareketi’ne karşı başlatılan zulüm seferberliği tüm acımasızlığıyla sürüyor. 2010 yılından sonra artışa geçen zulüm ve baskı sürecinde her geçen gün yeni olaylar yaşanıyor. Geçtiğimiz gün Meherpur şehrinde Mevlid-i Nebi sohbeti için bir araya gelen Müslüman kadınların Bangladeş polisi tarafından haksız yere tutuklanması infiale yol açtı. Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Vekili Mevlana ATM Masum, 10 dindar kadının haksız yere tutuklanmasını şiddetle kınayan bir protesto bildirisi yayınladı.
Bangladeş hükümetinin haksız uygulamalarını eleştiren Mevlana ATM Masum, “Polis, 10 örtülü ve peçeli dindar kadını haksız yere tutukladı. Onlar, 11 Ekim’de Peygamber Efendimiz’in (sallallâhu aleyhi vesellem) doğumu hatırına düzenlenen bir programa katılmışlardı. Müslüman hanımlar, Sevgili Peygamberimiz’in biyografisi üzerine bir sohbet dinliyorlardı. Tamamen dini bir etkinliğe katıldıkları için tamamen haksız yere tutuklandılar. Dini törenlere katılmak her vatandaşın anayasal hakkıdır. Hükümetin bu anayasal hakkı reddetme yetkisi yoktur” ifadelerini kullandı.
Mevlana ATM Masum, “Siyer-i Nebi sohbetine katılan Müslüman kadınlar tutuklandı ve haklarında asılsız davalar açıldı. Müslüman kadınların dini özgürlük hakları ihlal edildi. Bu çok üzücü ve aşağılık eylemi şiddetle kınıyor ve protesto ediyorum. Ayrıca ilgili makamları Meherpur bölgesindeki Mujibnagar Karakolu’nda rehin tutulan 10 dindar hanımefendiyi derhal serbest bırakmaya çağırıyorum” değerlendirmesinde bulundu.
165 milyon nüfuslu Asya ülkesi Bangladeş’te geniş bir halk desteğine sahip olan Cemaat-i İslami Partisi, İslami duruşu sebebiyle Bangladeş’teki lâik hükümet tarafından baskılara maruz bırakılıyor. Hindistan’daki İslam düşmanı Narendra Modi hükümetiyle yakın iş birliği halinde olan Başbakan Şeyh Hasina, iktidara geldiğinden beri Cemaat-i İslami Partisi’ni etkisiz hale getirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. İlki 2013 yılında gerçekleşen idamlar silsilesinde Cemaat-i İslami liderleri Molla Abdulkadir, Kamaruzzaman, Ali İhsan Mücahit, Motiurrahman Nizami ve Mir Kasım Ali gibi Müslüman liderler Bangladeş hükümeti tarafından idam edilerek art arda şehadet mertebesine ulaşmışlardı. Cemaat-i İslami’nin Genel Başkanı Gulam-ı Azam ise 92 yaşındayken esir tutulduğu Bangladeş zindanlarında ağır hastalıklar sonucu şehit olmuştu. Bangladeş’te özellikle 2010 yılından sonra hukuksuz yargılamalarla mahkûm edilmeye çalışılan Cemaat-i İslami’nin ülke genelindeki bütün çalışmaları engellenirken, hareketin liderleri ve mensupları görüldükleri her yerde gözaltına alınarak tutuklanıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı