MHK Başkanı Lale Orta'dan iddialara yanıt: Kimseye baskı yapmadım

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, herhangi bir programa baskı yapılmadığını belirterek, "Hiçbir şekilde kimseye baskı yapmadım. Yapımda yok böyle bir şey. İletişimden yanayım" dedi.

SPOR 21.03.2023, 08:10
4
MHK Başkanı Lale Orta'dan iddialara yanıt: Kimseye baskı yapmadım
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, TRT Spor'a son günlerde yaşanan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Hakem kurulu olarak başarılı olmak istediklerini belirten Lale Orta, "Kamuoyunu bu kadar meşgul ettiğim için çok özür diliyorum. Bu konuyu duyduğumda Bükreş'teydim. UEFA'nın hakem kurulu seminerindeydim. UEFA'nın Merkez Hakem Kurulu Başkanları Semineri vardı. Hatta UEFA'nın Hakem Kurulu Başkanı, katılan bütün ülkelerin MHK Başkanlarına benden övgüyle söz etti ve Avrupa'nın tek kadın MHK Başkanı dedi. Bu görevi kabul ederken tedirgin değildim ve başarılı olacağıma inanıyorum. Çok zor bir dönemde göreve geldim ama başarılı olmak için bütün ekibimle beraber çok çalışıyoruz. Adaleti ve şeffaflığı getirmek istiyoruz. Hiçbir şekilde soru işareti bırakmak istemiyoruz." dedi.

Kimseye baskı yapılmadığını aktaran Lale Orta, "Hiçbir şekilde kimseye baskı yapmadım. Yapımda yok böyle bir şey. İletişimden yanayım. Neden böyle bir konu ortaya çıktı? Donk konusunda sorun kırmızı ya da sarı kart değildi. Sorun şuydu, pozisyonu izlediğimde kırmızı kart olması gerektiği söylendi. Hakemlerden böyle bir temas olmadığını öğrendim. Anlatılan şey basılmış ve kırmızı kart olması gerektiği şeklinde yorumlanıyordu. O yüzden de böyle bir şeyin başka bir açıdan farklı görüntüsünü fark ettiğim zamanda kamuoyuyla paylaşılması ve herkes tarafından gerçeğin bilinmesini istedim." açıklamasında bulundu.
Hakemlerin son haftalarda iyi performans gösterdiğini söyleyen Orta, "Biz, yaptığımız işin gerekliliklerini yerine getiriyoruz. 11 yıl FIFA hakemliği yaptım. Şampiyonlar Ligi maçı yönettim. Geçmişinizde birçok şeyi başardığınızda yöneticilik yaptığınızda da başarılı olmak istiyorsunuz. Başarılı olmaya geldim. Sadece 4 ay için değil, federasyonda seçim yapıldıktan sonra da hizmet etmek istiyorum. Hakemlerimiz 1-2 maçın dışında son 3 haftada çok başarılılardı. Gönülleriyle ve sevgileriyle maçları yönetiyorlar. Biz bir aileyiz. Hakemlik kurumunu daha saygın bir hale getireceğiz. Kendim için bir şey beklemiyorum. Kendim için konforlu alanı terk ettim, çünkü hakemlere bir şeyler verebileceğime inandığım için. Hakemliğin çok daha hak edilen bir yerde olması için toplumun huzurunda da gerçekleştireceğime inanıyorum." dedi.

Kulüplere geri bildirimde bulunduklarını ifade eden Lale Orta, "Bütün görüntüler VAR merkezinde ya da Beylerbeyi ofisinde benim kullanımımda. VAR merkezinden de isteyebilirim, beIN Sports'tan da isteyebilirim. MHK başkanının nereden istediğinin bir önemi yoktur. İstediğim her pozisyonu isteme hakkım var. VAR'dan pozisyonları isteyebiliyorum. Benim ve arkadaşlarımın sorumluluğunda. MHK Başkanı, kurumun en üstündeki insandır. Yetkisi vardır sorumluluğu da vardır. Yetkisi olan her şeyde pozisyonları inceleme, pozisyonları ekstra olarak izleme hakkına sahiptir. Bütün konuşmaları dinleyebilirim. Bunda da herhangi bir problem yok. Eğer açıklanması gereken bir şey varsa açıklanacaktır. Kulüplerin geri bildirimleri var. Danışmanızla beraber geri bildirimde bulunuyoruz. Objektifliğimiz, adaletimiz ve şeffaflığımız her şekilde devam edecektir." açıklamasını yaptı.
Lale Orta, yarı otomatik ofsayt sisteminin Türkiye'de ilerleyen dönemde kullanılabileceğini belirterek, "Yarı otomatik ofsayt sistemi mutlaka Türkiye'ye gelecektir. O sistemin gerekliliği olan teknolojik sisteme geçilecektir." ifadelerini kullandı.
Lale Orta sözlerini şöyle tamamladı, "Hakemlik kurumumuzun huzur ve güven ortamına ihtiyacı var. Bizim için önceliğimiz huzur ve güven ortamını yaratabilmek. Bu yılki şampiyonluk yarışının hak edenin kazanacağı ve hakemlerin etkisinin olmayacağı başarılı bir performansla bitmesini istiyoruz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı