MHK Başkanı Sabri Çelik istifa etti! TFF'den ilk açıklama geldi

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik istifa etti. Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Merkez Hakum Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik’in istifa ettiği öğrenildi.

SPOR 28.01.2023, 18:05
2
MHK Başkanı Sabri Çelik istifa etti! TFF'den ilk açıklama geldi
İddiaya göre, artan hakem tartışmalarının istifayı getirdiği belirtilirken TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin Sabri Çelik’ten istifasını istediği öne sürüldü.
Türkiye Gazetesi yazarı Ömer Faruk Ünal’ın aktardığına göre MHK Başkanı Sabri Çelik ve yönetim kurulu TFF’nin Riva’daki yerleşkesine giderek istifasını sundu.
Spor yorumcusu ve eski hakem Ahmet Çakar ise Çelik’in istifasına dair başka bir iddiada bulundu. Sabri Çelik’in istifası üzerine Twitter’dan paylaşımda bulunan Çakar, “MHK baskanı Sabri Çelik galiba istifa etti. Gerekçe Amedspor- Şanlıurfaspor maçında hakem üzerinden yasanan entrika….” açıklamasında bulundu.
TFF resmi sitesinden yaptığı açıklamada Sabri Çelik’in ve kurul üyelerinin istifalarını kabul ettiğini açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bugün TFF’nin Levent binasında bir araya gelmiştir. Görüşmede Sabri Çelik, MHK üyeleri ile birlikte istifasını TFF Başkanı’na sunmuş; TFF Başkanı tarafından Sabri Çelik ve MHK üyelerinin istifası kabul edilmiştir. Bu karar, TFF Yönetim Kurulu tarafından da onaylanmıştır.
Sayın Sabri Çelik ve Merkez Hakem Kurulu üyelerinin her biri Türk hakemliğinin gelişmesi için katkılar vermiştir. Kendilerine bu gayretlerinden ötürü teşekkür eder, başarılar dileriz.
Türkiye Futbol Federasyonu, yeni MHK Başkanı ve üyelerinin belirlenmesi için çalışmalara başlamış olup, gelişmeleri en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacaktır”
Sabri Çelik 1959 yılında İstanbul’da doğdu. Asıl mesleği öğretmenlik olan Çelik, uzun yıllar 1. Lig’de hakemlik yaptıktan sonra yaş dolayısıyla aktif hakemliği bıraktı. Sabri Çelik, geçtiğimiz sezon istifa eden Ferhat Gündoğdu’nun ardından MHK Başkanı olarak göreve başlamıştı. 2004-2005 ve 2019’da da yaklaşık 5 ay MHK Başkanlığı yapan Çelik, UEFA gözlemciliğinin ardından mentörlüğe başlamıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı