MHP'de AKP krizi! Bizi saraya terk edenleri biz terk ettik, MHP bitti

Van'da geçmişte MHP'de il başkanlığı yapan vatandaş Bahçeli’nin AKP ile kurduğu ittifaka tepki olarak partiden ayrıldığını söyleyerek, “Bizi saraya terk edenleri biz terk ettik. MHP’lilik bitti" dedi.

GÜNDEM 16.09.2022, 18:55
5
MHP'de AKP krizi! Bizi saraya terk edenleri biz terk ettik, MHP bitti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın Van’daki esnaf ziyareti sırasında karşılaştığı bir vatandaş, ülkücü olduğunu, yıllarca MHP’de siyaset ve il başkanlığı yaptığını belirterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AK Parti ile kurduğu ittifaka tepki olarak partiden ayrıldığını söyledi. Vanlı vatandaş, “Bizi saraya terk edenleri biz terk ettik. Ülkücülük devam, MHP’lilik bitti. 99’den 2009’a kadar il başkanlığı yaptım. 99’da ekibimiz vardı, buradan milletvekili gönderdik. Bizi unutanları biz de unuttuk, o kadar basit.” dedi.
Oğuz Kaan Salıcı ve beraberindeki CHP Doğu Masası heyeti, Van’da esnafın sorunlarını dinledi.

Oğuz Kaan Salıcı’nın ziyaret ettiği bir dükkanda karşılaştığı bir vatandaş ise yılladır MHP’li olduğunu ve partide il başkanlığı yaptığını belirterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AK Parti ile ittifak kurduğu için partiden ayrıldığını anlattı. Hâlâ ülkücü olduğunu söyleyen vatandaş, “Bizi saraya terk edenleri biz terk ettik. Ülkücülük devam, MHP’lilik bitti. 99’den 2009’a kadar il başkanlığı yaptım. 99’da ekibimiz vardı, buradan milletvekili gönderdik. Bizi unutanları biz de unuttuk, o kadar basit.” dedi.

Ülkücü olduğunu söyleyen bir diğer vatandaş ise şunları söyledi:

Eski il başkanı olduğunu söyleyen vatandaş da “Benim düşüncemi ayaklar altına alan babam da olsa yanında olmam, yanında olanların da yanında olmayız.” dedi.
“71’den beri bu hareketin içinde olan bir insanım. Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan’a her türlü, ‘Terörist, vatan haini’ dedi. Biz, bunun üzerinden siyaset yaptık. Eleştirdik, taban olarak dedik ki ‘Tayyip Erdoğan’a gitme gerekçeni anlat. Bize bu nedenlerden dolayı gittim de’. Beka ise Cumhuriyet’ten bugüne kadar her zaman bizim beka sorunumuz vardır. Beka sorunu bir tek terörden dolayı değildir. Bu gerekçeyi bize açıklamadılar. ‘Milliyetçiliği ayaklar altına aldık. Bunlar kurda taparlar. Biz eşrefi mahlukat ile gezeriz. Bunlar hayvanla gezer.’ Her türlü hakareti etti bize. Öyle mi? Siz İstanbul İl Başkanı’ydınız. Ben yakından takip ederim sizi. Biz dedik ki ‘Kardeşim, bize gerekçesini anlat, biz de sana destek verelim’. Maalesef öyle bir şey yok. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan yanadır gönlümüz. Ankara’da büyüklerimiz, abilerimizle Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir toplantıları oldu. Yani biz, şu anda memlekette boşluktayız. MHP ile bağımız kalmadı.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı