MHP'den AKP'li Hüseyin Çelik'e rest: Kendisine Kandil yaraşır

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP kurucularından Hüseyin Çelik’in sözlerine ilişkin “Kanaatimizce cinnet hali içinde olan Hüseyin Çelik’e Kandil yaraşır” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 31.08.2022, 23:00
1
MHP'den AKP'li Hüseyin Çelik'e rest: Kendisine Kandil yaraşır
Türkiye Eski Milli Eğitim Bakanı ve AKP kurucularından Hüseyin Çelik, Serbestiyet'te yaptığı açıklamalarda "Ben AK Parti'nin Milliyetçi Hareket Partisi'yle iş birliği yapmasını bir cinnet hali olarak değerlendiriyorum. Bunun izahı olamaz" açıklamasında bulunmuştu.
“Türkçülük AK Parti'nin kuruluş felsefesine aykırıdır” diyen Türkiye Eski Milli Eğitim Bakanı ve AKP kurucularından Hüseyin Çelik, şu ifadeleri kullandı:
Türkiye Eski Milli Eğitim Bakanı ve AKP kurucularından Hüseyin Çelik’in sözlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan sert bir yanıt geldi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkiye Eski Milli Eğitim Bakanı ve AKP kurucularından Hüseyin Çelik’in ifadeleri sonrası şu şekilde konuştu:
"AKP Edirne'den Kars'a kadar bütün bölgelerden, her etnik unsurdan oy alan bir partiyken, AKP etnisite üzerinden oy alan bir partiye kendisini mahkum etmemeliydi. Ben bunu defalarca söyledim. Bugün de söylüyorum, yarın da söyleyeceğim.
Ülkemizin güvenliği elbette önemlidir. Ama biz özgürlük ve güvenlik dengesini tüm demokratik ülkelerdeki gibi kurmak zorundayız. MHP ile olan ittifaktan dolayı ciddi bir oy kaybı olduğunu sağır sultan bile biliyor.
Daha önce MKYK'da ve bulunduğum tüm kurullarda AKP Türkçü siyasetle ortak olursa Kürtleri, Kürtçü siyasetle ortak olursa Türkleri kaybeder dedim. Ben mesela AKP'nin HDP ile de böyle bir adı konmamış koalisyona girmesini cinnet olarak değerlendiririm. Kürtçülük de Türkçülük de AKP'nin kuruluş felsefesine aykırıdır. Fakat bugünkü manzara çok farklı."
"Hakikatte Hüseyin Çelik gibilerin layık olduğu parti, PKK’nin siyasi temsilcisi olan partilerdir.
Eminiz ki bölücüler güruhundan gelecek teklife H. Çelik kemali memnuniyetle evet diyecektir. Çünkü H. Çelik’in kendini mensup hissettiği ve bir türlü itiraf edemediği yer orasıdır.
Şuuraltında yatan bu mensubiyet hissidir ki onu müzmin ve şiddetli bir MHP muhalifi hâline getirmiştir. O bakımdan kanaatimizce cinnet hali içinde olan Hüseyin Çelik’e Kandil yaraşır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı