MHP'den 'Akşener masadan ayrılacak' iddiasına İYİ Parti'den jet cevap

"Millet ittifakında bir ufuk yok" diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ‘altılı masa’dan ayrılacağını iddia etti. İYİ Partili Usta'dan jet cevap.

GÜNDEM 10.07.2022, 15:20
3
MHP'den 'Akşener masadan ayrılacak' iddiasına İYİ Parti'den jet cevap
AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Ankara Milletvekili Arife Düzgün Polat, Kadın Kolları Başkanı Betül Gümrük ve Gençlik Kolları MYK Üyesi Osman Nuri Anbarkaya, MHP'ye bayram ziyaretinde bulunarak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MYK Üyesi Necmi Yıldırım ile Genel Başkan Danışmanı Merve Menekşe'den oluşan heyetin bayramını kutladı.
'Altılı masa'ya ilişkin de değerlendirme yapan MHP'li Karakaya, "Millet ittifakında bir ufuk yok. Altılı masanın da durumunun ne olacağını göremiyoruz. Sahadan gördüğüm; özellikle CHP’nin HDP ile olan iş birliği, İYİ Parti’ye oy verecek kesimde ciddi bir rahatsızlık dile getirmiş. 'Peki ne olacak' diye sorduğumuzda 'Meral hanım Altılı masaya iyi bir iyilik yapacak, o yapıdan ayrılacak' şeklinde de çok ciddi söylemler var. Aday bulmadan herhalde başka şeyler olacak gibi" dedi.
Karakaya'nın Akşener iddiasına İYİ Parti'den yanıt gecikmedi. Cumhuriyet'e konuşan Usta, "Cumhur İttifakı tabii 6'lı masa dağılsın istiyor. Ama biz 6'lı masanın bu ülkenin geleceği açısından önemini biliyoruz. 6'lı masanın mutlak süratle sürmesi gerektiğine inanan bir siyasi partiyiz" dedi.
"Fitne çıkartılmaya çalışılıyor, bu fitnelere de hiçbir şekilde kulak asmayız" diyen Usta, "Bu ittifakın, özellikle de ülkenin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş konusunda bir kararlılığı var. Bu kararlılık, Altılı masa olarak sembolleşti. Biz bu ittifakın kesinlikle sürmesinden yanayız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı