Son Dakika

MHP’li başkan ifadeye alındı! Taksim saldırısında dikkat çeken detay

6 kişinin hayatını kaybettiği Taksim İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında, MHP’li ilçe başkanının üzerine kayıtlı hattan bombacı ile görüşme trafiği tespit edildi.

GÜNDEM 15.11.2022, 14:50
3
MHP’li başkan ifadeye alındı! Taksim saldırısında dikkat çeken detay
Geçtiğimiz gün İstanbul'un Beyoğlu ilçesi Taksim İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Soruşturmada MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı  Mehmet Emin İlhan’ın da ifadesinin alındığı ortaya çıktı. İlhan, ifadesinin alındığı doğruladı.
Emniyet’in, MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ İlhan’ın üzerine kayıtlı telefon hattından, terörist Ahlam Albashir ile görüşme trafiği tespit ettiği ve bu nedenle İlhan’ı ifadeye çağırdığı öğrenildi. T24'te yer alan habere göre, İlhan "Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından.” dedi.
Edinilen bilgiye göre Emniyet’in çalışması sonucunda HTS kayıtlarına göre İlhan’ın üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile Ahlam Albashir’ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Emniyet, İlhan’ı ifadeye çağırdı.
MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın ifadesinde Albashir ile görüşmediğini söylediği öğrenildi. MHP'li Mehmet Emin İlhan, ifadeye çağrıldığını doğruladı.
İlhan, görüşme yapıp yapmadığına ilişkin soru üzerine de “Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından.” dedi. İlhan, “Nasıl bir oyun oynandı?" sorusu üzerine de “Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum.” ifadesini kullandı.
Öte yandan, Adalet Bakanı  Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ilişkin soruşturmada gözaltı sayısının 50'ye yükseldiğini açıkladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı