MHP'li başkandan flaş tehdit iddiası! Hizmet isteyen mahalleliyi kovdu

Konya’nın Ereğli ilçesi Zengen mahallesi sakinleri hizmet alamadıkları gerekçesiyle Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’yla görüşmek istedi. Oprukçu'nun mahalle muhtarını tehdit ettiği iddia edildi.

GÜNDEM 07.06.2021, 21:35
2
MHP'li başkandan flaş tehdit iddiası! Hizmet isteyen mahalleliyi kovdu
Konya’nın Ereğli ilçesi Zengen Mahallesi sakinleri yaklaşık 2,5 yıldır hizmet alamadıkları gerekçesiyle yönetimi MHP’de olan Ereğli Belediyesi önünde toplandı.
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’yla görüşmek isteyen mahallelinin belediye binasına girişine izin verilmedi.  Duruma tepki gösteren bölge halkı ile görevliler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
Gazete Duvar'da yer alan habere göre, bir yurttaşın “Seçim zamanında vatandaşların içerisine giriyorlar" demesi üzerine bir görevli, “Şimdi seçimi falan karıştırmayın” yanıtını vermesi tepki çekti. Tüm uğraşlara rağmen içeri alınmayan Zengen mahallesi sakinleri belediye binası önünde açıklamalarda bulundu.
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu
Belediye başkanı Oprukçu’nun Zengen Mahallesi Muhtarı Bayram Işık’ı ‘Sana muhtarlık yaptırmam’ diyerek tehdit ettiğini iddia mahalleliler, “Seni de, onu da bu halk seçti. Biz de sine-i millete döner sandığa gittiğimizde size oy kullandırtmayız. Böyle de olmaz ki, taştık artık. Hizmet istiyoruz” diyerek tepkilerini gösterdiler.
Seçimin üzerinden 2,5 yıl geçtiğini hatırlatan ve hizmet beklediklerini belirten mahalle sakinleri,  "Zengen’e verilen sözler, yapılmayan hizmetlerden dolayı Zengen halkı olarak istek ve taleplerimizi iletmek için geldik ve kovulduk. Biz buraya hizmet etmen için geldik ve taleplerimizi söyledik sen ise ‘defol git’ diyorsun. Zengen’e yaptığın tek hizmet Adana’dan gelen arkadaşlarının çiftliğini yapmak. Zengen halkına ise bir çöp dikmedin. ‘Oy isterken ağaç insandır, yeşilliktir’ diyordun. Zengen halkının suladığı büyüttüğü selvi ağaçlarını getirip burada kereste yaptın. Yolumuz yapılmıyor, çöplerimiz toplanmıyor. Seçim öncesi verilen sözler tutulmadı. Biz de sine-i millete döner sandığa gittiğimizde size oy kullandırtmayız. Böyle de olmaz ki, taştık artık. Hizmet istiyoruz artık” dedi.
Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun kendilerini kovduğunu ileri süren Zengen Mahallesi Muhtarı Bayram Işık ise olayla ilgili olarak, “Mahallenin haklı taleplerini bizzat başkanın kendisinin bizden duymasını istedik. Yukarı çıktık ama hoş karşılanmadık. Belediye başkanı daha sonra camdan muhtarlık azalarımızı tehdit etti. Sorunları iletiyoruz ama bir çözüm olmadı. Vatandaş bize de sorunları söylesek size de. Bizi buradan kovmak çözüm değil” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı