MHP'li Belediye Başkanından flaş sözler! Rüşveti itiraf etti

MHP'li Kırşehir Özbağ ilçe Belediye Başkanı Rasim Arazay, hakkındaki iddialara cevap vermek isterken yolsuzlğunu itiraf etti.

GÜNDEM 11.06.2021, 22:10
26
MHP'li Belediye Başkanından flaş sözler! Rüşveti itiraf etti
MHP'li Kırşehir Özbağ ilçe Belediye Başkanı Rasim Arazay, İnşaat Mühendisi Kasım Uygur'un kendisi ve belediye yönetimi hakkında ortaya attığı iddialara cevap vermek isterken galeri ruhsatı isteyen Kasım Uygur'dan "iki üç dükkan" istediğini itiraf etti.
MHP'li Özbağ Belediye Başkanı Arazay, "İmar talimat çalışmamızda Kasım Uygur'un yerinde imar yoktu. Orası bahçeydi. Bahçeydi, imar tadilat çalışmamızla biz oraya imar verdik. Yan komşu da olduğu için buraya da vermek zorundaydık. Biz adamın imarsız yerini imarlı yaptık. Bunlar neye dayandı bilmiyorum. Yani biz galeri ruhsatı istedi bizden, ben de burda Kasım Uygur'a şaka olarak dedim ki 'Biz galeri ruhsatı vermiyoruz ki'. Burda kendi konuşuyor kendi söyledi, 'Biz de belediyeye iki üç dükkan ver' diye zorluyoruz şaka esnasında, gülüyoruz oynuyoruz. Şu anda ne oldu da 'belediye başkanı şunu yaptı, galeri ruhsatı için iki üç dükkan istedi', kardeşim Özbağ Belediyesi'nin kimsenin 10 kuruşuna ihtiyacı yok. Bana dükkan verilse ne olur verilmese ne olur? Ben kendim çalıştırmayacağım. Ben babam Osman Arazay'ın 1 metre yerini almadan çektim Yerköy'e gittim, bunu araştırabilirsiniz" dedi.
Daha önce Kasım Uygur sosyal medya hesabından yayımladığı videoda, Özbağ Belediyesi'ne para ya da malzeme verenlerin ruhsatlarını onaylıyorsun da ev yapmak isteyenlerin, dükkan yapmak isteyenlerin ruhsatını neden vermiyorsun? Ruhsat almak için resmi ya da gayrıresmi para mı vermek lazım? Ruhsat isteyenlerden 'Belediye'nin yapmaya çalıştığı taziye evi ya da belediye binasına para verin' diyerek para almak rüşvet sayılmıyor mu? İmara uygun yere ruhsat vermek için 'yardım-bağış' adı altında para almak rüşvettir. Madem imara uygun para almadan vermemek suç, imara uygun değilse para alarak ruhsat vermek de suç" demişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı