MHP'li Vural'dan Cumhur İttifakı'na eleştiri: Devleti karanlıktan...

Eski MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP'nin içinde bulunduğu Cumhur İttifakı'nın politikalarını net şekilde eleştirdi.

GÜNDEM 17.01.2023, 08:50
MHP'li Vural'dan Cumhur İttifakı'na eleştiri: Devleti karanlıktan...
Eski MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, KRT TV ve YouTube ortak yayınında Yavuz Oğhan’ın sorularını yanıtladı ve MHP'nin ortağı olduğu Cumhur İttifakı'na eleştiriler yaptı.
"Devleti karanlıktan kurtarmamız gerek" çağrısı yapan  Vural, "Üzerinde mutabakata varılmış yeni bir sistem getirilmeli" diyerek iktidar ve muhalefetin birlikte çalışabilmesi gerektiğini belirtti.
Türkiye’nin hep ‘güç eksenli politikalar’ oluşturduğunu, ‘değer eksenli politikalardan’ uzaklaştığını vurgulayan Vural, “Bu süreçten kurtulmamız gerekiyor, görev bütün siyasilerin. Sistem değişikliği olabilir, siyaset değişikliği olabilir. Bizim medeniyet anlayışımız hürriyet eksenlidir, güç eksenli bir medeniyet anlayışımız yoktur. Devlete bir ahlak ve hukuk kurumu olarak bakılır. Kamusal alanı karanlıktan kurtarmamız gerekir. Bir şeyi bilmediğiniz zaman ya manipülasyon ya spekülasyon ya da suçlama yaparsınız” diye konuştu.
Vural, sözlerinin devamında ise şu ifadeleri kullandı:
Ayrıca eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin açıklamasında Vural, “Böyle bir şeyi kabullemek mümkün değil. Süreçle ilgili herkes bir muhasebe yapıyor. Bütün bunların siyasal araç olarak kullanılmasındansa gerçeğin ortaya çıkmasını sağlamak daha doğru. Üstünün örtüleceği kanaatinde değilim” dedi.
“İktidar ve muhalefet ikileminde değil bütün süreçler itibariyle yenilenmemiz gerekiyor. Parlamentoda milli egemenlik ekseninde güç oluşabiliyor mu, milletvekilleri halka karşı sorumlu mu? Yürütme kararlarında halk etkili mi? Halkın etkili olmadığı yerde özel elit gruplar etkili olur. Bunu biz paralel devlet yapılanmasında gördük. Çözüm sürecinde de gördük.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı