Millî Gazete dağıtıcısından dürüst davranış!

Millî Gazete’mizin Hatay’daki okurlarımıza dağıtılması noktasında fedakâr gayretler ortaya koyan Ali Çetinkaya, depremzede olarak sığındığı Mersin’in Mut ilçesinde örnek bir davranış ortaya koydu.

GÜNDEM 03.03.2023, 04:35
1
Millî Gazete dağıtıcısından dürüst davranış!
Tüm Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat depremlerine Hatay’da yakalanan ve depremin ardından ailesiyle Mersin'in Mut ilçesine giden Millî Gazete dağıtıcısı Ali Çetinkaya, Kızılay tarafından kendisine verilen yastığın içinde bulduğu altınları, tutanakla polise teslim etti.

Eşi ve çocuklarının depremden sonra yaşadıkları Hatay'dan Mut'a geldiğini bir hafta sonra öğrendiğini, ardından kendisinin de geldiğini belirten Millî Gazete dağıtıcısı Ali Çetinkaya, "Eşim ve çocuklarım benden bir hafta önce Mut'a gelmişler. Telefon olmadığı için onların izini kaybettim. Bir hafta sonra Mut'ta olduklarını öğrendim. AFAD'ın sayesinde ben de Mut'a geldim. Burada Kızılay'a müracaat ettim. Yatacak, kalacak bir yer var mı diye. Kızılay da bana yardımcı oldu. Yatacak yer, yastık, yorgan verdi. Akşam eve gittiğimde kafamı koyduğumda yastıkta sert bir madde hissettim. Sonradan içine baktığımda, içinde bir bilezik kutusu olduğunu gördüm. Kızılay'a gelip tutanak karşılığında çağrılan polislere teslim ettim" şeklinde konuştu.

Kızılay Temsilciliği'nin koordinesi sağlayan Mut Gençlik ve Spor Müdürü Muhammet Senemli, Ali Çetinkaya’nın çok değerli bir davranış sergilediğini belirterek, "Arkadaş sabah kendisi bize olayı anlattı. Biz de emniyeti çağırdık. Tutanak karşılığında emniyete teslim ettik. Bu davranışından dolayı da arkadaşımı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Millî Görüş’ün Hatay’daki öncü isimlerinden olan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu. Çalışkan, “Millî Gazete dağıtıcımız Ali Çetinkaya, deprem sonrası yerleştiği Mersin Mut’ta kendisine yardım olarak verilen yastığın içinde çıkan altını yetkililere teslim ederek yakışanı yaptı. Ali kardeşimizi tebrik ederim” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı