Millî Gazete’nin yağma düzeni haberi ses getirdi!

Millî Gazete’nin GÜBRETAŞ’ta milyonluk elleçleme ihalesi ile ilgili gündeme getirdiği şok iddiaların ardından ihale ilanı yayınlandı.

GÜNDEM 30.01.2023, 04:35
Millî Gazete’nin yağma düzeni haberi ses getirdi!
Tarım Kredi Kooperatifleri’nin iştiraki GÜBRETAŞ, Millî Gazete’nin haberinin ardından milyonluk elleçleme ihalesi için ilana çıktı. GÜBRETAŞ, halka açık bir şirket olmasına rağmen ilk ihalenin hiçbir ilana çıkılmadan sessiz sedasız yapılması dikkat çekerken, Genel Müdür Yardımcısı Mesut Şenkardeşler’in ihaleye fesat karıştırıldığı gerekçesiyle ihale komisyonu kararlarını imzalamadığı ortaya çıkmıştı. Mesut Şenkardeşler’in apar topar görevden alınarak yerine Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın yakın arkadaşı olan Tarım Kredi Holding CEO’su Mustafa Hamurcu’nun oğlu Ali Fuat Hamurcu’nun GÜBRETAŞ’a genel müdür yardımcısı olarak atanması bütün gözlerin GÜBRETAŞ’a çevrilmesine neden olmuştu.


Milyonluk elleçleme ihalesi ile ilgili Millî Gazete tarafından gündeme getirilen şok iddialar, Tarım Kredi Kooperatifleri ve GÜBRETAŞ tarafından yalanlanamazken, kamuoyuna da bir açıklama yapılamadı. Halka açık bir şirket olan GÜBRETAŞ’ta milyonluk ihalenin ilana çıkılmadan yapılması ve genel müdür yardımcısının ihaleye fesat karıştırıldığı gerekçesiyle komisyon kararlarını imzalamaması ve hemen ardından görevden alınmasıyla ilgili ağır iddialar karşısında Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) nasıl bir işlem yaptığı ise bilinmiyor.

İlk elleçleme ihalesi için hiçbir şekilde ilan ve duyuru yapmayan GÜBRETAŞ, ikinci ihale için kurumun web sayfasından 26 Ocak’ta ihale ilanı yayınladı. Millî Gazete tarafından gündeme getirilen şok iddialar karşısında derin bir sessizliğe bürünen GÜBRETAŞ’ın ilk ihale için ilana çıkmazken, ikinci ihale için ilana çıkması Millî Gazete’nin haklılığını gözler önüne serdi.

GÜBRETAŞ tarafından yayınlanan, İskenderun Tesisleri Müdürlüğü Liman Elleçleme Hizmetleri ihale ilanında, GÜBRETAŞ’ın Hatay İskenderun liman tesisleri bünyesinde ‘Liman Elleçleme Hizmetleri’ ihalesinin kapalı zarf teklif toplama ve sonraki turlarda açık artırma usulü ile ihale edileceği belirtildi. İhale tekliflerinin en geç 7 Şubat’a kadar GÜBRETAŞ İç Satınalma Müdürlüğü’ne ulaştırılması istenirken, ihale ile ilgili şartnamelerin de yine GÜBRETAŞ İç Satınalma Müdürlüğü’nden ücretsiz talep edilebileceği kaydedildi. 

Bilindiği üzere ihale ilanı yapılmadan gerçekleştirilen birinci ihaleye GÜBRETAŞ’ın uzun yıllardır paketleme işini yapan BUSSERK firması ile AVES firması katılmıştı. AVES firması ilk turda 250 bin ton, BUSSERK firması ise 650 bin ton teklif verdiği, yapılan ikinci turda ise AVES firmasının teklifini bir anda 800 bin tona çıkardığı kaydedilmişti. AVES firmasının iki teklifi arasında büyük bir uçurum bulunması, “İçeriden bilgi mi verildi?” iddialarını gündeme getirirken, GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mesut Şenkardeşler’in ihaleye fesat karıştırıldığı gerekçesiyle komisyon kararlarını imzalamaması ve ardından görevden alınması, elleçleme ihalesine yönelik şaibe iddialarını kuvvetlendirmişti.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı