Millî Görüş, tüm kurumlarıyla ayakta… İstanbul kıyama kalktı

Avrupa’da art arda gerçekleştirilen İslam düşmanlıklarına cevap vermek amacıyla AGD’nin çağrısıyla binlerce Müslüman, Fatih Camii’nden Saraçhane Meydanı’na yürüdü.

GÜNDEM 30.01.2023, 04:35
1
Millî Görüş, tüm kurumlarıyla ayakta… İstanbul kıyama kalktı
Saraçhane’de düzenlenen eylemde konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, "Kur'an-ı Kerim'e sarılmamız ve onu hayata hâkim kılma mücadelemizi devam ettirmemiz gerekiyor. Kur'an, bütün dünyada hâkim olana kadar yılmamamız lazım" dedi.
Rasmus Paludan isimli İslam düşmanının önce İsveç'te, sonrasında ise Danimarka'da gerçekleştirdiği küstahlıkların ardından Millî Görüş, meydanlara indi. Anadolu Gençlik Derneği'nin çağrısıyla dün ikindi namazı vakti Fatih Camii'nde bir araya gelen binlerce Müslüman, Saraçhane Meydanı'na yürüdü. Saraçhane'de basın açıklaması ve eylem gerçekleştirilirken İslam düşmanlarına mesaj verildi.
Anadolu Gençlik Derneği'nin İslam düşmanlarına tepki göstermek amacıyla gerçekleştirdiği eylemde konuşan AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, "Kur'an-ı Kerim'e sarılmamız ve onu hayata hâkim kılma mücadelemizi devam ettirmemiz gerekiyor. Kur'an bütün dünyada hâkim olana kadar yılmamamız lazım" ifadelerini kullandı.
Eylemde katılımcılara hitap eden Turhan, İslam düşmanları karşısında aksiyona geçemeyen İslam ülkelerinin liderlerine de çağrıda bulundu. Turhan, konuya dair, "İslam ülkeleri kınamaktan öte harekete geçmelidir. Kâfirlere had bildirmek gerekmektedir. Bunun için İslam Birliği'ni bir an önce kurmamız gerekmektedir" diye konuştu.
AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Avrupa'da İslam'ın yayılması karşısında kâfirlerin rahatsızlık içinde olunduğunu da belirtti. Yapılan saldırılarla İslam güneşinin önüne geçilemeyeceğini vurgulayan Turhan, Müslümanlığın yayılışının Allah'ın izniyle devam edeceğini belirtti.
Binlerce kişinin katılımıyla Saraçhane'de düzenlenen eylemde söz alan AGD İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu, Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkmak ve Filistin direnişine destek olmak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. Katılımcılara teşekkür eden Yaroğlu, sözlerini, "Kahrolsun reel politik, kahrolsun işbirlikçi yöneticiler" ifadeleri ile sonlandırdı.
Yeni Bir Dünya İş Adamları Derneği (YENİAD) Başkanı Selman Esmerer de Saraçhane'deki eylemde konuştu. Müslümanların bir an evvel İslam Birliği’ni kurmaları gerektiğini söyleyen Esmerer, "Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar karşısında ayağa kalkmalıdır!" dedi.
Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz da Saraçhane'deki eylemde İslam düşmanlarına tepki gösterdi. Allah'ın kitabını koruyacağını söyleyen Yavuz, burada Müslümanların kendi imtihanlarını vereceklerini kaydetti. Eylemde konuşan Genç İHH Başkanı Muhammet Cihat Çelik de İslam düşmanlığında bulunan Batı dünyasına sert tepki gösterdi. Yaşanılan sürecin Batı dünyasının ikiyüzlülüğünü ortaya koyduğunu belirten Çelik, Cenin'de katliam yapan İsrail'in bir işgal devleti olduğunu kaydetti.
 
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı