Millet İttifakı'nın 2022 planı için kritik iddia: Cumhur ve millet...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP lideriKemal Kılıçdaroğlu’nun baş başa görüşmesinin sonuçları dikkat çekiyor

GÜNDEM 21.10.2021, 07:40
11
Millet İttifakı'nın 2022 planı için kritik iddia: Cumhur ve millet...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı görüşmede “güçlü Millet İttifakı” söylemi ön plana çıktı.
Uzun zamandır “güçlendirilmiş parlamenter sistem” üzerinde çalışan altı muhalefet partisinin tümünün “Millet İttifakı içinde yer alacağı” iddiası konuşulmaya başlandı. İttifakın 2022 yılında ‘Cumhur tek, Millet birlik’ sloganını kullanması bekleniyor.
Cumhuriyet'ten Selda Güneysu’nun kaleme aldığı kulis haberine göre, iki liderin görüşmesinin ana başlığını ekonomi oluşturdu. Muhalefetin “söylem birliği” için seçim sürecine girerken sahada daha çok “ekonomi üzerine vurgu yapacağı” belirtildi.
Haberde ayrıca "İki liderin bir diğer gündemi de “Millet İttifakı’nın genişlemesi” idi. Akşener’in, daha önce Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüşmesinde, “Türkiye’deki ekonomik buhran, salgının etkileri ve iktidarın metal yorgunluğu ile yaşadığı oy kaybından” hareketle 2023 seçimlerinin diğer seçimlerden farklı olacağını vurguladığı belirtildi. Akşener ile yaptıkları görüşmelerin ardından hem Davutoğlu hem de Babacan’ın “Millet İttifakı içinde yer alma görüşünü, partilerinin yetkili kurullarıyla paylaşacağı” öğrenilirken, bu kapsamda Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun baş başa görüşmesinde “ittifakı genişletme çalışmaları ele alındı" denildi.
Saadet Partisi ise şu an itibarıyla herhangi bir ittifakta yer almıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı