Milletinden kopmuş bir iktidar var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu.

GÜNDEM 19.05.2022, 07:30
2
Milletinden kopmuş bir iktidar var!
AK Parti ve İYİ Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisinde ( TBMM) haftalık grup toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında muhalefete sert eleştirilerde bulunurken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de ekonomi üzerinden iktidara yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO üyeliği için destek isteyen İsveç ve Finlandiya’ya sert tepki gösterdi. Erdoğan, iki ülke için, “30 teröristi vermeyeceksin, NATO’ya girmek için destek isteyeceksiniz. Pazartesi gelmek istiyorlarmış, boşuna yorulmasınlar” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin, yıllardır terörle mücadele eden bir NATO üyesi olduğunu belirten Erdoğan, “Müttefiklerimizden, hassasiyetimizi anlamalarını, saygı göstermelerini ve destek vermelerini bekledik ancak bu hassasiyetimize hiçbir müttefikimiz beklediğimiz ölçüde saygı göstermedi” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun SADAT çıkışını değerlendiren Erdoğan, SADAT yöneticileriyle hiçbir ilişkisinin olmadığını dile getirerek, “Hadi diyelim ki burada bir kuyruk acıları var, onun için sağa sola saldırıyorlar. Ardından hakikatle, akılla, mantıkla ilgisi olmayan bir SADAT tantanası çıkardılar” açıklamasında bulundu. Sığınmacılar tartışmasının kirli planın bir parçası olduğunu aktaran Erdoğan, Türkiye’ye sığınan tüm mazlumların haklarını savunmayı bir medeniyet ve tarih sorumluluğu olarak gördüklerini ifade etti. Erdoğan, son olarak yüksek enflasyonla ilgili şunları kaydetti: “Enflasyonun en bariz tecellisi olduğu ekonomik sıkıntılar, gelişmiş ülkeler başta olmak üzere herkesi kara kara düşündürüyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı