Milli Savunma Bakanı Güler, Akar'dan görevi devraldı

Yaşar Güler, yeni Milli Savunma Bakanı olarak atandı. Terör örgütleriyle mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

GÜNDEM 05.06.2023, 22:25
2
Milli Savunma Bakanı Güler, Akar'dan görevi devraldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabineye bağlı olarak, Milli Savunma Bakanlığı'nda bir devir teslim töreni gerçekleştirildi. Bu törende, Milli Savunma Bakanlığı görevini Hulusi Akar'dan devralan Yaşar Güler, bir konuşma yaparak göreve başladı. Güler, bu görevi kendisine tevdi eden Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederek, büyük bir sorumlulukla bayrağı devraldığını ve amacının bu bayrağı daha yükseklere taşımak olduğunu ifade etti.
Yaşar Güler, 49 yıl boyunca onurla taşıdığı üniformasını alnının akıyla çıkarmanın onurunu yaşadığını belirterek, Milli Savunma Bakanlığı gibi önemli bir göreve layık görülmenin de haklı gurur ve mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Güler, görev süresi boyunca terörle mücadeleye artan bir azim ve kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayarak, ülkenin huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü terör örgütüyle en son teröristi etkisiz hale getirene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.
Eski Bakan Hulusi Akar ise törende yaptığı konuşmada, Temmuz 2018'de başladıkları görevi büyük bir gayretle yerine getirmeye çalıştıklarını ve alınan sonuçlarla gurur duyduklarını ifade etti. Akar, Cumhurbaşkanı'nın kendilerine tevdi ettiği hayati görevi başarıyla icra ettiklerini ve bu görevi mesai arkadaşlarıyla birlikte omuz omuza çalışarak tamamlamanın huzurunu ve güvenini paylaştıklarını söyledi. Akar, tarihi bir dönemi yaşadıklarını ve bu görevi yerine getirirken herhangi bir sıkıntı çıkarmadan çalıştıklarını vurguladı.
Milli Savunma Bakanlığı'ndaki devir teslim töreni, ülkenin savunma politikalarında önemli bir dönüm noktasını temsil ederken, Yaşar Güler'in yeni görevine başlamasıyla birlikte terörle mücadele ve ülkenin güvenliği konularında yoğun çalışmaların devam edeceği ön görülmektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı